El CNG va perdre el 39% dels socis durant l'estat d'alarma

Adéu a uns 2.300 socis, tot i que el club manté un balanç positiu de comptes

Esports

Un dels moments de la reunió telemàtica
Un dels moments de la reunió telemàtica | CN Granollers

José Luis Rodríguez Beltrán

"Si no haguéssim cobrat les quotes, el resultat acumulat dels comptes seria d'uns 593.000 euros negatius al final de l'estat d'alarma". Així de taxatiu ha estat el director executiu del Club Natació Granollers, Jordi Mas, que n'ha advertit de la necessitat de passar les quotes als prop de 5.800 socis durant l'estat d'alarma, tot i que durant aquests mesos la davallada de socis va ser d'un 39%, és a dir, es van perdre uns 2.300 socis. Una postura que va ser criticada per alguns socis, mitjanant les xarxes socials, però que el president del club, Eduard Escandell ha defensat: "no podíem fer una altra cosa, no fer-ho suposava el risc del patrimoni del club", explica.

El club va informar dimarts durant una reunió telemàtica, amb una quarantena d'assistents, l'estat de comptes del club durant l'estat d'alarma. Just abans del tancament esportiu al març, el club comptava amb un balanç positiu dels comptes, entre els ingressos acumulats i les despeses, d'uns 21.000 euros positius; i després de l'estat d'alarma, aquest resultat n'era d'uns 35.000 euros positius. "Vam cobrar les quotes per garantir el projecte del CNG, per responsabilitat per mantenir els treballadors [es van acollir a un ERTO fins al juny] i per seguir creient en l'esport federat", admet Escandell, que abans d'acabar l'any assegura, si la situació ho permet, celebrar una assemblea ordinària amb els comptes de curs 19-20.

De la pèrdua de socis, uns 600 van ser suspensions temporals i 300 d'aquestes ja han tornat. "Hem aconseguit mantenir la corba de la davallada", diu el president, que apunta que al sector dels clubs de natació, similars al CNG, la mitjana de la pèrdua de socis s'ha situat en el 35%.

 

Edicions locals