El Carles Vallbona rep dos guardons dels Premis del Pla Català d'Esport a l'Escola

El coordinador Joan Carles Marín i el centre escolar, reconeguts per transformar la realitat social dels infants i adolescents mitjançant l'esport

Esports

L'Institut Carles Vallbona ha estat doblement reconegut en els Premis del Pla Català de l'Esport a l'Escola, que impulsa l’Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya amb el suport i la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física. El centre educatiu granollerí va rebre el guardó per la secció esportiva escolar i per la tasca del seu coordinador, Joan Carles Marín, de 51 anys, i que exerceix el càrrec des del 1997. 

En la categoria de secció escolar, l'institut va ser reconegut per dos projectes referents. Des de fa 12 anys, el Carles Vallbona es distingeix per ser Centre d'Atenció Preferent a la Pràctica Esportiva, que consisteix a crear les condicions a fi que tot jove esportista tingui la possibilitat de desenvolupar fins a l'excel·lència les seves capacitats envers l’esport, durant el seu procés d’educació i formació acadèmica. Aquest projecte coordinat per l'institut compta amb el BM Granollers, el CN Granollers i l'AE Carles Vallbona -que pertany a l'institut-. A més, també es va destacar per ser el primer club de voleibol a liderar un projecte Erasmus Esportiu mitjançant l'associació esportiva. 

L'Institut Carles Vallbona va estar representat en l'acte de lliurament virtual mitjançant la seva directora, Olga Romero, i el professor, coordinador i premiat, Joan Carles Marín. "És un reconeixement que engloba a totes les persones que han pres part en aquests darrers 23 anys en la junta directiva del club, el claustre de professors i equips directius", admet Marín, que destaca la feina transcendental per acollir el programa Erasmus Esportiu el curs passat a "Mariona Casanovas, en ser l'actual coordinadora, que lidera el club de voleibol esdevenint  un club de referència del vòlei català". El projecte continental, anomenat DONA, té com objectiu evitar l'abandonament esportiu en les edats de 14 a 20 anys. 

Edicions locals