Dara Pharma subministra els equips per fabricar les vacunes anti-Covid

La firma granollerina ha invertit 10 milions d'euros per assegurar el projecte, que permetrà la fabricació de 150 milions de vacunes a l'any

Economia

Les instal·lacions de Dara Pharma, al polígon Coll de la Manya
Les instal·lacions de Dara Pharma, al polígon Coll de la Manya

L’empresa granollerina Dara Pharma, dedicada al disseny i fabricació d'equips d'embalatge asèptic per al sector farmacèutic, serà l’encarregada de subministrar les línies de fabricació de les vacunes de la Covid-19 que les farmacèutiques CZ Vaccines i Rovi fabricaran a l’Estat. Aquestes dues empreses han estat les úniques escollides, respectivament, pels laboratoris nord-americans Novavax i Moderna per produir a l’Estat les vacunes que estan desenvolupant.

Tant CZ Vaccines com Rovi han considerat que la “qualitat, fiabilitat i flexibilitat” de Dara Pharma eren “imprescindibles” per escollir a l'empresa responsable de fabricar els equips que permetran complir els compromisos adquirits en l'actual entorn de pandèmia mundial.

La fabricació d'aquests equips s’havia de fer en un termini excepcional de 6 mesos, de manera que les dues farmacèutiques puguin disposar de la seva capacitat productiva tan bon punt la vacuna estigui a punt. Actualment les vacunes ja es troben en la fase 3 del període de prova, i el procés de fabricació pot començar en pocs mesos si els resultats dels assajos són positius i són validats per les autoritats sanitàries.

El subministrament de les tres línies completes per a la fabricació de les vacunes, previst per al desembre d’enguany, tindrà una capacitat productiva de 150 milions de dosis a l'any, fet que permetrà a les farmacèutiques CZ Vaccines i Rovi atendre la demanda del mercat espanyol i internacional en els temps requerits.

Per fer-ho possible, la firma granollerina ha invertit 10 milions d’euros i ha posat a disposició de CZ Vaccines i Rovi una maquinària modular i flexible que, a més d’atendre en part la demanda de vacunes de Covid al mercat europeu, japonès, canadenc i xinès per als quals ha obtingut autorització de subministrament de la vacuna, també servirà en el futur per al desenvolupament d’altres productes farmacèutics. La direcció de Dara Pharma manifesta sentir-se “orgullosa” de formar part de la “solució a la pandèmia” i fa un reconeixement a l'equip humà de l’empresa per la seva dedicació al projecte.

Guardonada amb el premi Pime 2020 de l'àrea de Barcelona

Dara Pharma ha obtingut aquest any el Premi Pime del 2020 de l’àrea de Barcelona per la seva capacitat transformadora. El guardó, que atorga el Banco Santander, reconeix la capacitat d’innovació i qualitat de l’empresa per dissenyar i fabricar equips per al rentat, l’esterilització o el condicionat de productes de la indústria farmacèutica. “Aquest premi és un reconeixement a tots els membres de l’equip, a la seva implicació i dedicació”, assenyala Andreu Antonell, director general de la companyia.

Actualment, Dara Pharma exporta el 95% de la seva producció i opera a escala mundial amb presència en més de 80 països; disposa d’una filial a Mèxic i de quatre plataformes de servei per garantir una cobertura mundial. A més, la innovació és un altre dels punts forts de l'empresa, i el 80% dels seus productes no té més de cinc anys d’antiguitat.

Arran d’aquest guardó, Dara Pharma aspira ara a obtenir el Premi Pime de l’Any a Espanya, que es lliurarà el primer trimestre del 2021. La firma preveu facturar 56 milions d’euros aquest 2020 i compta amb una plantilla de més de 350 persones.

Edicions locals