Pol Espargaró signa la seva millor temporada a MotoGP

El pilot granollerí diu adéu a KTM aconseguint el cinquè lloc de la classificació general

Esports

Pol Espargaró signa la seva millor temporada a MotoGP
Pol Espargaró signa la seva millor temporada a MotoGP | KTM

Pol Espargaró ha dit adéu al Red Bull KTM Factory Racing -després de quatre temporades- amb la seva millor posició en la classificació general de MotoGP, un 5è lloc amb 135 punts, empatat amb el 4t, Andrea Dovizioso (Ducati). El pilot granollerí va acabar el Gran Premi de Portugal en un quart lloc, que li va valdre per acabar de confirmar el seu gran moment al tram final de la temporada atípia de la Covid-19. Ara li espera el gran repte del projecte guanyador d'Honda, amb Marc Márquez com a company d'equip. 

Espargaró ha pujat fins a cinc cops al tercer lloc del podi -a Estíria, San Marino, França i els dos de Xest- i n'ha aconseguit fins a dues vegades la pole position -Estíria i Xest- en la seva setena temporada a MotoGP. En les sis anteriors, tan sols havia aconseguit un tercer lloc amb KTM el 2018. En les quatre temporades de KTM, l'evolució seva i de la motocicleta és més que evident. Campanya rere campanya va millorar la seva posició, passant de la 17a, a la 14a, a l'11a i, finalment, a la 5a d'enguany. "La veritat és que hem acabat un campionat molt fort. Hem acabat cinquens al campionat amb els mateixos punts que Dovizioso quart. És una pena anar-me'n amb aquest equip, amb aquesta moto completament ja desenvolupada i fent aquests resultats al final de temporada, però el record serà molt bonic. És una història fabulosa que recordaré tota la meva vida", explicava Pol Espargaró en acabar la cursa. 

No és la primera vegada que ‘Polyccio’ acaba la temporada dins el top-10 de la classificació general. Durant les tres primeres temporades de MotoGP amb Yamaha ho va aconseguir en totes elles. La primera, la del 2014, va aconseguir un 6è lloc amb un punt més que la d'aquesta (136), però no va aconseguir cap podi. Les dues següents campanyes, va registrar la 9a i la 8a posició de la classificació general. El canvi de Yamaha per KTM va suposar una passa enrere, que ara li ha servit per fer unes quantes més endavant. "Hem d'estar molt satisfets amb el resultat final d'aquest any i la manera de signar quatre anys junts [amb KTM]. Estic orgullós d’haver portat cinc podis i dues pole positions. Estic molt orgullós del que hem fet junts. En certa manera, és trist dir adéu", va remarcar Espargaró. 

De tota manera, Pol Espargaró afrontarà el 2021 una temporada de la mateixa, o encara més, exigència aterrant a l'equip HRC d'Honda, amb Marc Márquez com a company. "A 2021 aniré a competir per a HRC i intentaré demostrar del que sóc capaç d'aconseguir amb el mateix esforç i sacrifici, en una nova etapa de la meva vida que promet ser encara més intensa", deia quan fa pocs mesos es va anunciar el seu fitxatge per Honda, on estarà durant les dues pròximes temporades.  

Edicions locals