Ajuntament i CNG signen un conveni per reformar les antigues piscines

El cost total serà de 4,6 milions d'euros, dels quals el consistori n'assumirà uns 4 milions

Societat, Esports

Membres del govern i de la junta del CNG després de signar l'acord a l'ajuntament
Membres del govern i de la junta del CNG després de signar l'acord a l'ajuntament | Ajuntament de Granollers

De les inversions per a 2021, la partida més important és la que es dedicarà a la remodelació de les antigues piscines amb 1,6 milions d'euros. Aquest import, però, forma part d'una inversió més àmplia que, fruit d'un conveni amb el CNG, farà que l'Ajuntament aporti a l'entorn de 4 milions d'euros per a reformar aquest equipament municipal, gestionat pel club per mitjà d'una concessió adjudicada el 2002.

Els vas 1 i 2 del CNG, coneguts com antigues piscines, es van construir el 1972 i els tècnics municipals fa un parell d'anys que van detectar deficiències que cal reparar. El regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, explicava que es va redactar un pla director arquitectònic, conjuntament amb el club, que estableix una seqüència d'obres "imprescindibles".

Aquest dimecres, Ajuntament i CNG signaven el conveni pel qual el club es compromet a invertir uns 615.000 euros per a la primera fase dels treballs, que suposa la remodelació del nucli de comunicacions –amb un ascensor–, del primer mòdul de vestidors i la climatització d'una piscina exterior –la 5, petita–.

Pel que fa a l'Ajuntament, el conveni estableix que s'encarregarà, en una segona fase, de les tasques preparatòries de les obres, el seguiment, l'enderroc parcial i reforma de l'edifici on hi ha els vasos –a la cantonada del carrer Rafael Casanova i Camp de les Moreres–, la construcció dels dos nous vasos de piscina, noves instal·lacions de filtratge i tractament d’aigua i climatització.

"Els treballs incrementaran el valor del patrimoni municipal. Al CNG li resten 7 anys de concessió, no li podíem fer assumir. A més, la reparació no apareix en el contracte i els desperfectes no es poden atribuir a un mal ús", argumentava Ferrer. Per la seva banda, el president del CNG, Eduard Escandell, assegurava que el club "farà un esforç per mantenir les instal·lacions i continuarem treballant de la mà de l'Ajuntament per buscar solucions". Tant Ferrer com Escandell agraïen a tots els partits al consistori el seu vot a favor de l'acord. Els treballs es preveu que es puguin iniciar a finals de 2021, després del procés de licitació.

Edicions locals