Carles Riera (CUP): 'És moment d'un nou cicle per capgirar les polítiques públiques del país'

El diputat de la CUP al Parlament i número dos per Barcelona carrega contra els "anys perduts" del govern de JxCat i ERC

Política

L'acte de presentació de candidats, al parc Torras Villà
L'acte de presentació de candidats, al parc Torras Villà

“En les pròximes eleccions hi haurà tres opcions: l’unionisme de PSC-PSOE; la continuïtat del model de JxCat i ERC, que ha estat un fracàs; o un nou cicle amb la CUP per fer un canvi radical en les polítiques socials i econòmiques”. Així resumia el diputat Carles Riera, número 2 de la llista que encapçala Dolors Sabater, els escenaris que s’obriran a Catalunya a partir del 14 de febrer en una visita de precampanya a Granollers.

Riera ha presentat les candidates del Vallès Oriental a les eleccions i ha enumerat algunes de les propostes candidatura. Entre d’altres, un parc d’habitatge públic que arribi al 15% del total a mitjà termini i que garanteixi el dret a l’habitatge a tothom, sobretot a les persones vulnerables; una renda bàsica universal; la municipalització o nacionalització de tots els serveis d’educació i sanitat; i la creació d’una banca pública al servei de l’interès general. També l’increment dels serveis de cures, la defensa del territori i l’aposta per la mobilitat col·lectiva.

Tres anys perduts

Riera carregava contra el govern de JxCat i ERC, a qui acusava d’haver-se “agenollat” davant l’Estat i d’haver “fracassat” en la gestió del dia a dia. Qualificava els tres darrers anys com a “perduts” i es preguntava quin serà el paper d’aquests dos partits davant dos reptes immediats de futur: la previsible suspensió del decret de lloguers de la Generalitat per part del TC i el repartiment de fons europeus, “que tots sabem que no aniran als serveis públics, sinó a les grans corporacions”.

Per a la CUP, a partir del 14-F cal “un nou cicle” per, entre d’altres, “redistribuir la riquesa, garantir el dret a l’habitatge, guanyar sobirania i convertir en servei públic tot allò que sigui bàsic per a la vida”. “Volem ser determinants per fer un pla de xoc per capgirar el dèficit de serveis públics del país”, insistia Riera, i afegia: “També cal un nou cicle per reforçar la lluita antirepressiva i fer la independència”.

Les candidates de la CUP del Vallès Oriental són Mar Ampurdanès, de Caldes (9); Mariona Pascual, de Sant Celoni (17); Roger Prims, de la Garriga (26); Laia Muñoz, de Cardedeu (33); Marta Barnils, de Caldes (39); Arnau Comas, de Sant Esteve de Palautordera (52); Berta Castaño, del Figaró (55), i Sandra Redondo, de Caldes, i Txus Carrasco, de Mollet, com a suplents.

Edicions locals