Budó (Junts): 'Cal un nou impuls al procés independentista a partir del model de l'1-O'

La consellera ha carregat contra els socialistes, de qui ha dit que són "sinònim d’autonomisme, de 155, de repressió i de judicialització de la política"

Política

Meritxell Budó I Foto: Arxiu / ACN
Meritxell Budó I Foto: Arxiu / ACN

Junts per Catalunya ha presentat aquest dijous a les Franqueses els candidats del Vallès Oriental a les eleccions del 14-F i ha donat el tret de sortida a la campanya electoral. L’acte ha comptat amb la participació de la calderina Roser Xalabarder, al número 42 per Barcelona, i Àlex Sastre, al lloc 59, que han defensat la feminització dels llocs de decisió i la mobilització a les urnes per afrontar els reptes de futur del país.

En l’acte també hi ha participat la consellera de Presidència Meritxell Budó, que ocupa el 6è lloc a la llista. Budó ha demanat “tornar a omplir les urnes” de vots independentistes perquè “cada cop que ho fem ens plantem davant la repressió i la judicialització de la política i som més a prop de la transformació del país pel que fa a llibertats, a reconeixement dels nostres drets civils i polítics, i a la capacitat de governar-nos i decidir el model de país que volem”.

Aquesta transformació, assegurava, només pot fer-se des de la “participació de la ciutadania” i de “la complicitat i confiança en la iniciativa social i empresarial”. En aquest sentit, ha demanat enfortir “les iniciatives que ens fan avançar”, com el Consell per la República i l’Assemblea de Càrrecs Electes, i ha explicat que el 14-F ha de suposar un “nou impuls pel procés d’independència a partir del model de l’1 d’octubre”. “Cal unitat estratègica dels partits i la societat civil”, deia, però també “ser exigents amb Madrid –no pactar a canvi de res–, buscar la negociació real –no la fotografia–, i fer una acció exterior potent per recuperar el pes de Catalunya a escala internacional”.

Budó també ha reconegut la “determinació” i el “lideratge” del conseller Jordi Turull, que aquest divendres sortirà de la presó en compliment del tercer grau, i ha carregat contra els socialistes, de qui ha dit que són “sinònim d’autonomisme, de 155, de repressió i de judicialització de la política”. “Salvador Illa representa la involució, la repressió i la regressió”, exclamava. “És un candidat que ha fracassat com a ministre, que s’ha posat de perfil en la gestió de la crisi sanitària i que plega just en el pic de la tercera onada”.

Per tot plegat, Budó ha demanat suport a l’estratègia de Junts –“l’únic partit que garanteix que el pròxim govern sigui independentista”– per superar la crisi “democràtica, sanitària econòmica i social” actual, ja que “és en aquests moments quan es demostra la lluita per la independència ho és per donar resposta a les necessitats reals i els anhels de la gent del país”.

Edicions locals