ERC, a Granollers: 'La via àmplia és l'única manera d'arribar a la república'

Els republicans van celebrar un acte divendres a la Porxada amb Roger Torrent, Chakir El Homrani i Laura Vilagrà

Política

Torrent, Maynou, Vilagrà i El Homrani, divendres
Torrent, Maynou, Vilagrà i El Homrani, divendres

Dibuixar un horitzó –la república– i buscar la majoria per arribar-hi –la via àmplia–. Aquesta és la consigna d’ERC per aquestes eleccions, i en aquesta idea insisteixen els seus candidats en els actes de campanya del 14-F. Divendres, a la Porxada, ERC va fer el seu primer acte a Granollers amb el president del Parlament, Roger Torrent; el conseller Chakir El Homrani i la número 2 de la candidatura, Laura Vilagrà, a més de la portaveu del grup municipal a la ciutat, Núria Maynou.

Tots quatre van insistir en la idea que “només transitant per una via àmplia, oberta i inclusiva, es pot assolir la república”, “sumant més per ser més forts”; sense que això vulgui dir “renunciar a res”. En aquest sentit, Chakir El Homrani assegurava que ERC “no renuncia a cap institució ni a cap competència del país, ni tampoc a l’horitzó de la república”, que ha de ser “més justa, feminista i on tothom pugui viure millor”, afegia Maynou. La portaveu del grup municipal també assegurava que el 14-F es decidirà entre “independència o 155”; “repressió o llibertat”, i “immobilisme o república”.

El Homrani carregava contra la imposició de les eleccions al febrer: “El TSJC ens recorda que estem judicialitzats, i per això hem de respondre votant, per no deixar que la repressió condicioni la política”. El conseller també recordava que l’horitzó dels republicans passa per “l’amnistia i l’autodeterminació”, i assegurava que el fet de ser conseller “m’ha fet més independentista i més d’esquerres, perquè he vist que tenim moltíssimes limitacions”.

Roger Torrent, per la seva banda, defensava el compromís de la gent d’Esquerra per “fer xarxa i comunitat”, per “ser útils a la societat” i per “construir majories socials que enforteixin el projecte polític”. En aquest sentit, afirmava, “a ERC no defugim les responsabilitats, fins i tot en moments que, com ara, estar al capdavant de les institucions no és gens fàcil”. El president del Parlament també feia una crida a l’independentisme a mobilitzar-se el 14-F, a omplir les urnes “sense por” i a “guanyar per respondre a les operacions d’Estat”.

Mà estesa i mirada llarga

Finalment, la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, també apuntava que “ERC fa por a les clavegueres de l’Estat, perquè fa que les coses passin”, i afegia que els republicans tenen una “agenda transformadora”. Assegurava que el partit representa “l’esquerra oberta, emancipadora i integradora”, i que “suma il·lusió, impuls, expertesa i mirada llarga”, i concloïa refermant el compromís de fer “una república per a tothom”, de “reconstruir ponts i tenir la mà estesa”, i de “superar l’immobilisme i el règim del 78”.

Edicions locals