PSC: 'La Generalitat ha renunciat a liderar propostes d'un nou model de finançament autonòmic i ho revertirem'

El diputat i regidor granollerí, Jordi Terrades, i l'edil molletana, Mireia Dionisio, presenten el programa electoral dels socialistes

Política

El PSC del Vallès Oriental presenta el programa electoral dels socialistes
El PSC del Vallès Oriental presenta el programa electoral dels socialistes

El PSC del Vallès Oriental ha presentat aquest matí a la seu de Granollers el programa electoral per a la cita del 14-F, tant pel que fa als eixos generals de la proposta, com pel que fa als aspectes vinculats a la comarca. Així, la candidata i regidora de l'Ajuntament de Mollet, Mireia Dionisio, ha posat sobre la taula la necessitat d'inversió al Vallès Oriental, que "té un gran teixit econòmic, però infraestructures obsoletes i col·lapsades".

Així, el PSC aposta pel desdoblament de la C-17, la remodelació de la rotonda d'entrada a Mollet (del Decathlon), la millora de Montmeló amb la C-17 i la C-33, la nova rotonda de la C-35 a Sant Celoni, la variant de la B-500 a Sant Fost i l'anul·lació dels peatges de l'AP7 i la C-33. Pel que fa a la xarxa ferroviària, Dionisio recorda que "només el 8% dels trajectes es fan en tren, malgrat que és el transport menys contaminant". Així proposa fomentar i millorar la xarxa vallesana amb el desdoblament de la R3, l'increment de freqüències de pas a l'R2, R3 i R8, mantenir el viatge directe del Vallès Oriental a l'aeroport amb l'R2, bypass entre l'R2 i R4 per unir els vallesos, i impulsar l'estació intermodal de la Llagosta.

Per la seva banda, el diputat i regidor granollerí, Jordi Terrades, apuntava la proposta del PSC per al país, condicionat, segons el diputat socialista, per 10 anys d'impàs en què el govern de la Generalitat "ha renunciat a liderar i fer noves propostes per un nou model de finançament de les comunitats autònomes. Nosaltres volem que els recursos es reparteixin amb relació al percentatge de població que suposi el territori sobre el conjunt de l'Estat", deia.

El PSC apunta també 10 eixos principals del programa electoral: reactivar l'economia –"aprofitar els fons europeus per ajudar autònoms i empresaris, per fer realitat la reconstrucció nacional de Catalunya", deia Terrades–, reforçar el sistema de salut –destinar-hi el 7% del PIB–, prioritzar "el retrobament dels catalans per la convivència social", fer un pla d'igualtat d'oportunitats centrat en l'educació –i introduir l'anglès "com a tercera llengua, de manera que se surti de l'ESO sabent-ne"–, fer un nou model de dependència, fer un govern feminista, elaborar un nou pla de barris –amb ajuts per rehabilitar 50.000 habitatges cada any en matèria d'accessibilitat i eficiència energètica–, tenir cura de la seguretat –combatre multireincidències, incivisme i màfies organitzades que fan ocupacions–, crear un nou consorci per a la industrialització i desenvolupament econòmic, i revisar el pressupost de la Generalitat "per actuar amb més eficiència. Calculem que es poden reassignar uns 1.000 milions d'euros", assegurava el candidat socialista al Vallès Oriental.

 

Edicions locals