El diputat Terrades i la ministra Ribera insten a desenvolupar la llei de canvi climàtic

El candidat vallesà acompanya el cap de llista, Salvador Illa, en un acte sobre la transició ecològica i energètica

Política

El diputat Terrades i la ministra Ribera insten a desenvolupar la llei de canvi climàtic
El diputat Terrades i la ministra Ribera insten a desenvolupar la llei de canvi climàtic

Amb el títol Transició ecològica i energètica, una oportunitat econòmica, el PSC organitzava avui un acte territorial de campanya en format virtual, en què el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, s'acompanyava de la ministra Teresa Ribera, i el diputat i candidat del Vallès Oriental, Jordi Terrades, per presentar les propostes sobre territori i sostenibilitat del programa electoral.

Terrades retreia al govern de Junts i ERC la manca de desenvolupament de la Llei de canvi climàtic aprovada el 2017, "amb consens i aportacions fonamentals del PSC, com la creació d'un comitè d'experts independent", deia el diputat socialista. La ministra per a la Transició Ecològica considerava aquesta llei un "referent. Que trist que s'hagi aprofitat tan poc per avançar", insistia i recordava que els desequilibris del planeta són l'origen del coronavirus, alhora que lloava la gestió d'Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat en època de pandèmia. "Ha estat una prova de cotó que era difícil de superar i Salvador ho ha fet, posant per davant l'interès col·lectiu i buscant consens", assegurava.

Illa li tornava la floreta: "Ribera és un referent, una de les persones més reconegudes en l'àmbit de la transició energètica a Europa". En aquest àmbit i tenint en compte l'emergència climàtica, el candidat socialista assegurava com el govern espanyol treballa en un Pla nacional per a la transformació energètica, "que transformarà també les nostres economies, perquè economia i ecologia no són coses contradictòries". Així, el PSC proposa una aposta decidida per l'economia verda i nou Acord verd per fer de Catalunya "el motor de la tecnologia verda d'Espanya i el sud d'Europa", així com un nou pla d'energia per procurar energia "neta i assequible a les llars i les empreses".

En aquest sentit, Terrades recordava que Catalunya té una dependència altíssima de combustibles fòssils i nuclears, i està "a la cua de la potència de renovables". Per revertir-ho, el vallesà proposa un treball conjunt amb el govern espanyol i Europa, mentre que Illa acusava l'independentisme de tenir "una visió tancada" incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic "que no entén de fronteres". "Estic segur que el 14-F amb el president Salvador Illa, a Catalunya no hi haurà qui la pari!", reblava Terrades.

Edicions locals