Marta Pascal defensa un 'vot valent' al PNC que 'canviarà la manera de fer política'

El candidat granollerí de la formació, Francesc Ibañez, lamenta la 'radicalització' dels partits i celebra el naixement d'un espai polític del qual ens sentíem orfes'

Política

Marta Pascal, amb Oriol Puig (a l'esq.) i els candidats vallesans, a la Porxada
Marta Pascal, amb Oriol Puig (a l'esq.) i els candidats vallesans, a la Porxada | Xavier Solanas

La campanya del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), encapçalat per Marta Pascal, feia parada el matí d'aquest dilluns a la Porxada. La cap de llista per Barcelona arribava acompanyada del número 3 i portaveu del partit novell, Oriol Puig, i dels membres de la candidatura de la comarca, el granollerí Francesc Ibañez i l'empresari garriguenc Pep Garcia.

Pascal descrivia el PNC com un "projecte atrevit que vol canviar la situació actual". Davant de possibles governs "del tripartit d'esquerres o el govern independentista dels mateixos que no han avançat", Pascal defensa "un vot valent, que canviarà la manera de fer política" i que defensarà els empresaris i autònoms, deia la candidata que s'ha reunit amb el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental.

Ibañez lamentava la "radicalització" d'altres partits i reivindicava el PNC com un "un centre liberal, catalanista i europeista, un espai polític del qual ens sentíem orfes".

Oriol Puig destacava les okupacions com un problema prioritari a resoldre. De fet, forma part del decàleg de propostes del PNC. "Cal tenir clar el respecte a la propietat privada", deia, i també reclamava la supressió de l'impost de successions, que "és una doble tributació".

La cap de llista reclamava el concert econòmic per a Catalunya i demana al candidat socialista que "si vol passar pàgina, com diu en campanya, comencin per retornar els diners que ens pertoquen". “No farem possible cap govern a Catalunya que no posi sobre la taula el concert econòmic”, insistia.

En el decàleg que el PNC està presentant arreu del territori català, també hi defensen un país interconnectat, innovador i tecnològic, una escola de qualitat tant pública com concertada, i les mesures davant l'emergència climàtica.

Edicions locals