El jutjat dicta el sobreseïment de la denúncia contra Escandell i el Club Natació Granollers

Eduard Escandell podria emprendre accions legals per difamacions i atemptat contra l'honor

Esports

Es desestima la denúncia contra Escandell i el Club Natació Granollers
Es desestima la denúncia contra Escandell i el Club Natació Granollers | CNG

El jutjat d'instrucció número 3 de Granollers ha sobresegut la denúncia de l'excandidat a la presidència del CN Granollers, Josep Lluís Yeste, contra Eduard Escandell, Joan Guitet i el CNG per un presumpte delicte per falsedat documental respecte unes actes del club a les eleccions del 2017. Escandell va guanyar les eleccions al CNG amb un marge ampli amb 959 vots, pels 281 del fins aleshores  president, Josep Maria Mas, i els 139, de la candidatura de Yeste. 

Tant el jutge com la fiscalia, han coincidit en el sobreseïment provisional del cas, que va ser denunciat el maig del 2019, perquè les actes no van ser modificades i tampoc manipulades, va avançar ahir VOTV. Segons la resolució del jutge, a la qual ha tingut accés el diari SomGranollers, aquest admet que tant la part "documental incorporada en la querella així com l'aportació de la resta de documents durant la fase d'instrucció, de la declaració dels investigats i testimonis, no concorren  els elements de tipus penal de falsedat". A més, ja explica l'auto que les impugnacions a les eleccions ja van ser resoltes i desestimades pel Comitè d'Apel·lació de la Federació Catalana de Natació i el Tribunal Català de l'Esport.

Tot i això, l'auto no és ferm i contra el mateix pot haver-hi recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació, o recurs directe a l'Audiència Provincial de Barcelona, per banda de Josep Lluís Yeste.

L'actual president del CNG, Eduard Escandell explica al SomGranollers que era una sentència esperada "perquè no hi havia cap altre possibilitat perquè nosaltres aleshores vam ser una candidatura més". De fet, Escandell valorarà en els dies vinents si emprendrà accions legals per difamacions i atemptat contra l'honor. "No pot ser que valgui tot i hi hagi impunitat en dir qualsevol cosa. Estudiarem si val la pena emprendre accions legals o no, vist l'actual situació sanitària", explica Escandell. 

Edicions locals