Calvet (JxCat): 'La indústria del motor del voltant del Circuit ha de projectar-nos al món'

El conseller de Territori i Sostenibilitat i número 11 de Junts per Catalunya, Damià Calvet, ha visitat l'empresa Cricursa en el marc de la campanya del 14-F

Política

El conseller Damià Calvet, de Junts per Catalunya, a Cricursa
El conseller Damià Calvet, de Junts per Catalunya, a Cricursa

El conseller Damià Calvet ha visitat aquest dijous la comarca en un dels últims actes de campanya de Junts per Catalunya de cara a les eleccions de diumenge. Després de fer parada a Mollet del Vallès, on ha visitat la farinera Morató, Calvet ha visitat l’empresa Cricursa, al polígon Coll de la Manya, “una empresa puntera, amb innovació i talent i amb gran capacitat d’exportació”.

“Aquest és l’exemple que volem pel nostre país, una economia pròspera, sostenible i que generi més protecció social”, deia Calvet, qui afegia que “les administracions han de crear les condicions per tal que hi hagi inversions privades que dinamitzin l’economia i generin ocupació”. En aquest sentit, just abans de la visita s’ha reunit telemàticament amb alguns empresaris de la comarca, amb qui ha posat en comú algunes necessitats del Vallès Oriental, sobretot en matèria d’infraestructures, mobilitat i sòl industrial.

En aquest cas, Calvet ha posat en valor el Pla Director Urbanístic del Circuit (PDU), un pla que “harmonitza l’urbanisme de tres municipis –Montmeló, Granollers i Parets del Vallès– i crea condicions perquè hi hagi una veritable indústria de l’automoció al voltant del Circuit que ens projecti al món”.

Malgrat el contenciós que va presentar la CUP i que està pendent de resoldre’s al TSJC, el conseller ha recordat que el pla està aprovat definitivament i que actualment hi ha consens entre la Generalitat i els ajuntaments per tirar-lo endavant. “El pla resol bé les necessitats del territori, i ara el que cal és que hi hagi promoció per captar l’interès d’inversors”. També ha insistit que el Circuit és un “actiu de primera magnitud que cal potenciar”, i ha assegurat que en cas que hi hagi una sentència que obligui a matisar algun element del pla, “ho farem”.

Sí al Quart Cinturó

Finalment, en infraestructures, el candidat de JxCat ha defensat “un Quart Cinturó complet, entre Abrera i Granollers, que doni competitivitat al teixit industrial”, i ha assegurat que l’expedient ambiental caducat fa pocs mesos “no és substancial per al desenvolupament del projecte”. També ha recordat que “mancances en infraestructures, com el Quart Cinturó o les inversions en Rodalies, així com el dèficit fiscal, fan evidents les dependències que Catalunya té de l’Estat”, “unes dependències que van en contra del que necessitem com a país”.

Per tot plegat ha exigit a l’Estat que tiri endavant el Quart Cinturó de manera immediata, alhora que ha reclamat poder gestionar des de Catalunya tots els recursos per “posar la capacitat i la potència del país al servei dels seus ciutadans”.

Edicions locals