Obert el termini per aspirar als Premis de Treballs Acadèmics Sergi Mingote

Un estudi sobre la llúdriga, un altre sobre fàrmacs contaminants i una comparativa sobre l’aigua del Besòs, guanyadors de la 5a edició

Societat

Els alumnes de l'institut Can Planas de Barberà, premiats
Els alumnes de l'institut Can Planas de Barberà, premiats

Els Premis de Treballs Acadèmics que cada any convoca la Fundació Rivus estaran dedicats a partir d'ara a la figura de l'alpinista Sergi Mingote, mort en accident de muntanya al gener i qui en va ser l'impulsor el 2016 mentre era president del Consorci Besòs Tordera. Així ho ha aprovat el patronat de la fundació a proposta d'una petició del mateix consorci.

Aquesta setmana, la fundació ha obert la seva 6a convocatòria dels Premis de Treballs Acadèmics Sergi Mingote. Els estudiants que hi vulguin participar poden presentar els seus treballs fins al 4 de juny. Les bases ja es poden consultar a la pàgina web de la Fundació Rivus.

L’objectiu d’aquests premis és promoure i reconèixer els estudiants de cicles formatius i de batxillerat que fan recerca i anàlisi d’aspectes relacionats amb l’aigua i els entorns fluvials, preferentment de les conques del Besòs o la Tordera.

Guanyadors de la 5a edició

La 5a edició dels premis ha guardonat el treball de recerca Fàrmacs contaminants, de Lucía Moraleda i Estel·la Tomàs, que el curs passat van cursar segon de batxillerat a l’Institut Can Planas, de Barberà del Vallès. Dins aquesta mateixa categoria, també ha estat premiat ex-aequo el treball La llúdriga ha tornat!, d’en Jordi Granero, de l’IES Carles Vallbona de Granollers. 

Pel que fa a la categoria de Treballs de Curs, s’ha reconegut el treball Comparativa de paràmetres fisicoquímics en diferents punts del riu Besòs, realitzat el curs passat pels estudiants de cicle formatiu Irene Franco, Gerard Esquirol, Jessica Rodriguez i Ivan Rubio, de l’Institut Narcís Monturiol de Barcelona.

Cada treball ha estat guardonat amb un xec regal valorat en 250 euros per a la compra de material escolar, a més de rebre un diploma i una bossa amb obsequis. Els instituts i centres educatius dels alumnes guardonats han rebut el mateix premi que els seus alumnes.

Concurs de dibuix

D'altra banda, el 20 de novembre es van donar a conèixer els guanyadors del concurs de dibuix Descobreix el riu, corresponent també al curs 2019-2020 i dedicat a la libèl·lula. Els primers premis van ser per a Kiara Agnieszka, de l’Escola Vila Parietes de Parets del Vallès, dins la categoria de cicle inicial; Biel Gallardo, de l’Escola Pia de Granollers dins el cicle mitjà; i Hèctor Caro, de l’Escola Joan Blanquer de Castellar del Vallès dins el cicle superior.

El curs 2020-2021, els estudiants de primària que assisteixin a qualsevol de les activitats del programa educatiu Descobreix el riu podran participar novament en el concurs de dibuix, dedicat en aquesta edició al lliri groc.

Edicions locals