Uns 50 treballadors de Granollers i les Franqueses, afectats pel possible tancament de Bosch

L'empresa, amb seu a Lliçà d'Amunt, va anunciar fa deu dies la seva intenció de tancar la planta vallesana i acomiadar 336 treballadors

Economia

Mobilització de la plantilla a les portes de Bosch, dijous I Foto: En Comú Podem
Mobilització de la plantilla a les portes de Bosch, dijous I Foto: En Comú Podem

Dels 336 treballadors de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt afectats pel possible tancament de la fàbrica, 43 són veïns de Granollers i 9 de les Franqueses. Així ho han confirmat des del comitè d'empresa de la planta de sistemes de fre per a l'automòbil, que l'última setmana s'ha reunit amb alguns ajuntaments de la comarca per sumar suports a la reivindicació de mantenir l'activitat productiva a Lliçà d'Amunt.

Els representants dels treballadors s'han reunit l'última setmana amb una llarga llista de polítics, com Salvador Illa, del PSC; Joan Carles Gallego, d'En Comú Podem i ex-secretari general de CCOO de Catalunya; o l'eurodiputat Jordi Solé, d'ERC, així com amb els ajuntaments de Mollet, Parets, Lliçà i Granollers, entre d'altres. Tots els han manifestat el seu suport i s'han compromès a traslladar als departaments competents en indústria la gravetat de la situació.

"Nosaltres els hem dit que això és un problema de tots, que ens passa per la inacció política dels últims anys en matèria industrial i per la vigència de lleis com la reforma laboral", diu Emili Castells, president del comitè d'empresa. "Per això els demanem que entenguin la situació i que actuïn abans no ens n'anem tots en orris".  

També el Consell Comarcal ha fet un comunicat de suport a la plantilla, al qual s'han adherit tots els alcaldes de la comarca. El comunicat mostra la preocupació per l'impacte que tindria el tancament d'aquesta planta, tant per la pèrdua de 336 llocs de treball directes –i uns 900 d'indirectes–, com pel dany que podria causar en el teixit productiu i en la pèrdua de competitivitat del territori.

La negociació, pendent

Aquest dimarts, els representants de la plantilla de Lliçà es reuniran amb el comitè europeu de la firma Bosch per abordar la situació, i no serà fins més endavant, quan la direcció de l'empresa comuniqui formalment l'ERO, que no començarà un procés de negociació. "Plantejarem totes les vies possibles: d'entrada, que no es tanqui l'empresa i mirar de mantenir la producció, perquè no tenim pèrdues, ja hem fet molts esforços per anar-nos adaptant a cada necessitat en cada moment i, a més, hi ha un pla de treball previst fins al 2026", diu Castells. "Si no hi ha més remei, plantejarem allunyar al màxim el termini de tancament, una reindustrialització de la planta o les millors condicions possibles". 

Edicions locals