'Les dones tenim les mateixes capacitats esportives que els homes'

Anna Rusiñol és vicepresidenta del CN Granollers, un càrrec gens habitual entre dones

Esports

'Les dones tenim les mateixes capacitats esportives que els homes'
'Les dones tenim les mateixes capacitats esportives que els homes'

José Luis Rodríguez Beltrán

Anna Rusiñol, de 46 anys, és una excepció en el món de l'esport granollerí perquè forma part del reduït grup del 9% de dones que són part d'una directiva fent tasques de presidenta o vicepresidenta. De fet, les juntes directives d'entitats esportives de la ciutat estan formades majoritàriament per homes, i tan sols el 27% són dones.

Rusiñol és vicepresidenta primera del Club Natació Granollers des del 2017. "Som una junta directiva paritària i al consell de direcció som més dones", destaca la granollerina, que és mestre de professió i en l'actualitat és directora d'una escola a Lliçà de Vall.

La granollerina va fer esport competitiu al Club Bàsquet Granollers i, després de completar la seva etapa de sènior, va passar a practicar esport dins del CNG fins que fa quatre anys va assumir la vicepresidència. "Les dones estem molt posades en el món de l'esport i nosaltres ens hauríem de reivindicar més i empoderar-nos", admet la directiva, que afegeix: "Em sobta moltíssim que hi hagi un percentatge tan baix de dones en directives, hem de creure més en nosaltres perquè tenim les mateixes capacitats".

Des del club, explica Rusiñol, hi ha una aposta ferma per la igualtat esportiva entre homes i dones, sense distincions.

Edicions locals