El Festival de Jazz i l'Edison revisiten 'El Padrino' amb la Barcelona Art Orchestra

No només es podrà gaudir del concert el proper dijous, sinó també de la projecció de la quarta entrega de la saga de la família Corleone

Cultura

La Barcelona Art Orchestra interpretarà 'Revisiting The Godfather' - Foto: Berta Vidal
La Barcelona Art Orchestra interpretarà 'Revisiting The Godfather' - Foto: Berta Vidal

JazzGranollers i el Cinema Edison s'han unit per portar una proposta al 31è Festival de Jazz que farà les delícies tant dels melòmans com dels cinèfils, i en especial els fans de la saga d'El Padrino. No només es podrà gaudir d’un concert de gran format, sinó també de la projecció de la quarta entrega de la saga de la família Corleone, dirigida per Francis Ford Coppola.

Així, la BAO (Barcelona Art Orchestra) aterrarà vinent a l'Edison per presentar-hi el concert Revisiting The Godfather, després de la seva estrena el passat gener a L'Auditori de Barcelona, que li va fer l'encàrrec. La formació revisita la música que el compositor italià Nino Rota va escriure per la cèlebre trilogia. Aquesta formació híbrida, formada per alguns dels millors músics de jazz i de clàssica del panorama català actual, interpretarà arranjaments de la partitura de Rota. Versions lliures i molt personals que han estat escrites pels compositors Lluís Vidal, Néstor Giménez, Lluc Casares, Joan Vidal, Joan Albert Amargós i Joan Sanmartí.

El concert tindrà lloc el dijous 18 de març (20 h) a l'Edison, que dimarts (19 h), de la mà del Cineclub de l'AC, projectarà la pel·lícula Epílogo: la muerte de Michael Corleone (Francis Ford Coppola, 2021), la quarta entrega de la saga d’aquesta família italoamericana, amb Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Eli Wallach i Joe Mantegna al repartiment. Tots aquells que tinguin l'entrada de concert, gaudiran d'un descompte del 50% per veure la pel·lícula.

Sobre la Barcelona Art Orchestra

La BAO és una formació musical que neix amb la voluntat d'ocupar un espai fins ara buit dins l'escena musical catalana: una formació estable i de treball continuat que compta amb la complicitat d'un col·lectiu de músics de nivell excepcional per oferir interpretacions d’alta qualitat que, partint del jazz, explorin diversos gèneres musicals i busquin sinergies amb altres disciplines artístiques com el teatre, la dansa o la poesia.

La formació compta amb Lluís Vidal, Néstor Giménez, Lluc Casares i Joan Vidal com a impulsors i directors artístics del projecte i que, tenint com a referents la recentment desapareguda Vienna Art Orchestra o l’Orchestre National de Jazz de França, busquen sumar en un mateix projecte diversos estils i diverses generacions de músics, aglutinant així l’enorme talent i creativitat del panorama del jazz català.

Edicions locals