El bàsquet i l'handbol, progressen adequadament en matèria d'igualtat

El KH-7 BMG i el CBG femení, són dos equips referents a la ciutat

Esports

| BM Granollers

El bàsquet i l'handbol són dues de les modalitats esportives de la ciutat que més avançats estan en matèria d'igualtat, tot i que encara no s'arriba a la paritat. Ho va remarcar el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, durant la presentació del programa esportiu. En handbol, el KH-7 BMG és la punta de la llança, milita en la màxima categoria i juga a Europa; mentre que en bàsquet, el Club Bàsquet Granollers estrena enguany equip a la tercera màxima categoria.

Segons considera el tècnic del sènior femení del KH-7, Robert Cuesta, el club "aporta tots els recursos humans i materials pel desenvolupament de la jugadora i unes instal·lacions amb tot el necessari, que tot plegat fa que el rendiment de l'esportista sigui major". Un mateix tracte que també respon a una filosofia. "Hem d'intentar que el màxim de jugadores es formin a la base i arribin al primer equip", admet el tècnic.

Pel que fa al bàsquet, amb una llarga tradició, el CBG té enguany 13 conjunts. "No fem cap mena de diferència entre l'estructura masculina i la femenina", assegura el director esportiu Toni Jané, que afegeix que el club forma part de dos projectes europeus per la igualtat i la prevenció de l'abandonament esportiu: "per nosaltres, el gran repte, és fer créixer la base". 

Un de cada tres esportistes federats de la ciutat són una dona

 

Edicions locals