Marc Garcia anuncia la seva retirada de l'handbol professional

El capità del Fraikin Granollers dirà adéu quan acabi la temporada actual després de més de 15 temporades en l'elit

Esports

Marc Garcia anuncia la seva retirada de l'handbol professional
Marc Garcia anuncia la seva retirada de l'handbol professional | Xavier Solanas / BMG

José Luis Rodríguez Beltrán

El capità del Fraikin Granollers, Marc Garcia, va anunciar divendres al Palau d'Esports que a final de l'actual temporada deixarà l'handbol professional. El central, de 36 anys, va comunicar la seva decisió al costat del president del BM Granollers, Josep Pujadas, i el regidor d'Esports de Granollers i exjugador del BMG. Álvaro Ferrer. En l'acte, hi havia molts excompanys, exentrenadors, membres de l'actual plantilla del Fraikin Granollers i familiars. 

García va acomiadar-se donant les gràcies als companys d'equip, al club, i la família, on es va trencar d'emoció. El jugador del Fraikin acabarà l'actual temporada i dirà adéu a l'handbol per la incompatibilitat de mantenir-ho amb la seva feina. "El meu cap estava 24 hores connectat i si això s'hagués allargat més temps estic convençut que el meu rendiment esportiu i laboral hauria baixat", va explicar García, que deia que la decisió estava presa des de feia ja uns mesos.

El jugador fa més de 15 temporades que està a l'elit de l'handbol i les nou darreres ha defensat els colors del BMG, tot i que va formar-se al FC Barcelona. "Si et dic la veritat, mai hagués imaginat retirar-me al Granollers", deia entre riures García, molt satisfet del seu pas pel Palau d'Esports, que recordava també el seu millor moment, en la Final Four de la Copa EHF a Nantes, el 2016, amb el bronze de l'equip vallesà: "El record més bonic que tinc és la Final Four de Nantes, i no és a la pista, va ser quan va acabar el partit contra el Chambery. Veure aquell ambient a les graderies és el moment més feliç de la meva trajectòria esportiva". De totes maneres, García va remarcar que el millor títol que ha aconseguit mai "és el respecte de la professió perquè tot i no haver aixecat mai cap copa, tinc una vitrina plena de petits títols que m'omplen d'orgull".   

Marc Garcia també va jugar al Barça, el Frigoríficos Cangas del Morrazo, el Balonmano Alcobendas, el Keymare Almería i el Juventud Deportiva Arrate. El capità del Fraikin confia poder acomiadar-se de l'afició en els pròxims partits, quan ja es permeti l'entrada de públic al Palau d'Esports. 

Edicions locals