Estabanell, premi Graustic a la sostenibilitat mitjançant les TIC

Els guardons distingeixen professionals, empreses i institucions que promouen l’ús de les TIC per innovar, exportar i ser socialment responsables

Economia

Ramon Gallart, director d'Innovació d'Estabanell (dreta), va recollir el premi Graustic 2020
Ramon Gallart, director d'Innovació d'Estabanell (dreta), va recollir el premi Graustic 2020

Estabanell & Pahisa Energia, de Granollers, ha rebut el premi Graustic a la sostenibilitat mitjançant les TIC en el lliurament que organitza l'Associació ONES Associació d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (Graustic), i que cada any reconeix el paper de diverses empreses i organitzacions que actuen d'acord amb criteris d'innovació digital, de suport a les dones i els joves emprenedors, i de la sostenibilitat i d'integració social a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 

El lliurament s'ha fet en el marc de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya, celebrada dimecres i dijous, en què també hi ha hagut una jornada amb el títol Tecnologia per a una vida més sostenible i saludable, centrada en el protagonisme que ha pres la tecnologia durant la pandèmia mundial. En la diada també s'han celebrat quatre taules rodones per reflexionar sobre equilibri territorial, ciutats sostenibles, producció i consum responsable i drets i deures digitals.

El president de Graustic, Dani Pujol, ha assegurat que el sector TIC ha de ser el que ajudi a dinamitzar les empreses i ha destacat la importància de generar vocacions TIC i STEM des de les primeres etapes de l’educació per tenir professionals qualificats. Pel que fa als premis, Pujol ha assegurat que "totes les candidatures presentades tenien un alt nivell i al jurat li ha estat molt difícil decidir els guanyadors d’aquesta edició. Enguany, la xifra de candidatures presentades ha doblat amb escreix les de la passada edició".

La diada ha comptat, entre d'altres, amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca.

Edicions locals