Distingides 62 empreses i ens locals amb el segell Biosphere o com a punts d’informació turística

Els distintius es van lliurar divendres en la jornada anual del sector turístic del Vallès Oriental, en què també es va presentar el pla d'acció per al 2021

Economia

Gran Centre, una de les entitats reconegudes, va rebre el segell de mans de Tortell Poltrona
Gran Centre, una de les entitats reconegudes, va rebre el segell de mans de Tortell Poltrona

L’Associació de Comerciants Gran Centre, Ostrya-Celler del Ferrer, l’Oficina de Turisme, l’Hotel Granollers i l’Hotel Ibis Montmeló-Granollers són les empreses i els ens públics granollerins que han rebut el segell Biosphere 2020, un distintiu del servei de turisme del Consell Comarcal que reconeix les organitzacions que dissenyen productes i serveis de turisme no agressiu i que, a llarg termini, garanteixin l'equilibri entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

Aquests distintius, 41 en total, es van lliurar divendres durant la jornada anual del sector turístic del Vallès Oriental, en què també es van distingir 34 empreses i ens públics com a punts d’informació turística. Entre ells hi ha l’associació Gran Centre, la Biblioteca Can Pedrals, el comerç-restauració Ostrya-Celler del Ferrer, l’Hotel Ibis-Montmeló-Granollers i l’Oficina de Turisme de Granollers, i Mas Can Calet Aparthotel i l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, a més de la mateixa institució del Consell Comarcal.

Arran de la pandèmia, la tradicional trobada de Turisme Vallès va haver de ser virtual. El pallasso Tortell Poltrona va fer d’ambaixador comarcal i va ser l’encarregat de lliurar personalment els distintius a una representació del sector a diferents indrets de la comarca.

D’altra banda, en la trobada també va presentar-se el pla d’acció i Productes de la Terra 2021, que gira al voltant de tres eixos per fomentar el sector agroalimentari: formació i assessorament; fires i menjadors escolars; i la creació de la marca de qualitat Vera del Vallès. Pel que fa al pla d’acció comarcal de turisme, s’han definit 27 línies de treball en creació de producte turístic, sostenibilitat i qualitat, comunicació i promoció, turisme intel·ligent, assessorament i governança.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, destacava la feina del sector públic i privat a la comarca. “Som una de les comarques amb el sector empresarial i públic més compromès”, deia en referència als 62 ens que en total han aconseguit algun dels certificats.

El conseller feia referència a la difícil situació del sector provocada per la Covid-19 esperant que “aquells que han tancat les portes de forma temporal les tornin a obrir amb la força i l’impuls que ho feien anteriorment”, i posava en valor els atractius turístics de la comarca: “Turisme de natura, familiar, de benestar, esportiu, de shopping, cultural, gastronòmic, de benestar... tenim tot allò que volem i tot el que els visitants volen que oferim”, deia.

La trobada també va comptar amb la participació de la diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, qui apuntava que “malgrat que l’estiu no serà tan bo com esperàvem fa mesos, sí que serà probablement l’inici de la represa de l’activitat turística, especialment en els mercats de proximitat, on tenim una gran oportunitat”, deia.

Edicions locals