Preacord a Bosch per ajornar el tancament de la fàbrica fins al juny de 2022

Es preveu afavorir un procés de reindustrialització i recol·locacions de part de la plantilla dins el grup

Economia

Preacord a Bosch per ajornar el tancament de la fàbrica fins al juny de 2022
Preacord a Bosch per ajornar el tancament de la fàbrica fins al juny de 2022

El comitè d'empresa de Bosch, a Lliçà d'Amunt, ha arribat a un principi d'acord amb la direcció de la companyia sobre el tancament de la fàbrica. Segons el text acordat, que ara haurà de validar l'assemblea de treballadors, Bosch tancarà la planta el 30 de juny del 2022, un any després del plantejament inicial. Amb tot, s'estableix el 31 de desembre com a data de referència per desplegar la resta de punts preacordats.

Per exemple, s'ha pactat un increment salarial del 2,5% per sobre del sou teòric del 2020 amb retroactivitat a 1 de gener del 2021, i aquest sou serà la base per calcular les indemnitzacions. Alhora, l'entesa preveu afavorir un procés de reindustrialització i recol·locacions de part de la plantilla dins el grup.

Al preacord, segons ha informat CCOO, es planteja un procés de reindustrialització amb la gestió dels actius en favor de l’empresa que es quedi les instal·lacions, amb el compromís de Bosch de no lucrar-se amb la venda. Pel que fa a les recol·locacions, es prioritzaran els treballadors de Lliçà dins el mateix grup, però també es preveuen casos de formació i reorientació laboral durant nou mesos, ampliables a tres mesos més.

Pel que fa al calendari, hi haurà un primer bloc d'acomiadaments l'agost d'aquest any amb 45 voluntaris que rebran 10.000 euros addicionals d'indemnització. Més endavant, al desembre, hi haurà un segon bloc amb les mateixes condicions. Mentrestant, l'empresa es compromet a no fer acomiadaments forçosos fins al 30 de juny de 2022.

Sobre les indemnitzacions, el preacord preveu que els menors de 50 anys tindran dret a 50 dies per any treballat sense cap topall, amb un lineal de 1.600 euros, també sense topall. Els treballadors d'entre 50 i 54 anys tindran la mateixa indemnització, a més de l'import del conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys. Finalment, els majors de 55 anys rebran una renda del 71% del salari brut de referència fins als 63 anys, amb regularització de l’1% anual i conveni especial amb la Seguretat Social.

Edicions locals