Eduard Escandell: 'Des del 2017 hi ha una campanya en contra nostra'

El CNG estableix el 6 de maig, com a data màxima, per a la presentació de les signatures pel vot de censura

Esports

Eduard Escandell: 'Des del 2017 hi ha una campanya en contra nostra'
Eduard Escandell: 'Des del 2017 hi ha una campanya en contra nostra'

José Luis Rodríguez Beltrán

La junta directiva del Club Natació Granollers (CNG), encapçalada per Eduard Escandell, es mostra forta i alhora dolguda pel vot de censura que van sol·licitar presentar els socis Toni Gili i Gustavo Brun. De fet, divendres passat, segons informa el club, va ser acceptat legalment el procés, i ara els impulsors del vot hauran de presentar les signatures, el 6 de maig. El CNG estableix el 6 de maig, com a data màxima, per a la presentació de les signatures pel vot de censura

Per tal que el vot de censura tiri endavant, s'hauran de recollir un 15% de signatures del cens de la massa social –a hores d'ara és d'uns 3.000 socis–. Un cop s'hagin presentat les signatures necessàries, i aquestes siguin validades, el club convocarà una assemblea, que haurà de reunir, com a mínim, un terç de la massa social. "L'assemblea se celebraria presencialment. Ja veurem on es pot celebrar segons les mesures Covid, i amb un únic punt", va explicar dimarts el president Eduard Escandell en una roda de premsa, que va comptar telemàticament amb una vintena de socis. A més, segons recullen els estatuts, perquè el vot de censura prosperi, haurien de votar a favor del vot dues terceres parts dels assistents a l'assemblea.

Primer vot de censura al CNG

Des de la fundació del club l'any 1967, mai no s'havia produït l'intent d'un vot de censura en una directiva del club. Escandell assegurava que ara s'ha produït la proposta per part de dos socis en plena pandèmia, però que des que va arribar a la directiva el 2017 "hi ha una campanya en contra nostra des del minut zero", deia el president, qui no assenyalava ningú en concret, sinó que més aviat considerava que "pot ser una confluència d'interessos de tot plegat". "Arribarem al final de tot plegat, i tot havent-nos equivocat en moltes coses, tinc la consciència molt tranquil·la de tot el que s'ha fet i perquè ho hem fet: per garantir la viabilitat del club i garantir els llocs de treball", apuntava Escandell, qui va respondre a les queixes dels dos socis impulsors del vot de censura: "estem dolguts perquè ens agradaria que les coses fossin molt més clares, que ens diguin el motiu concret del vot".

Judicis pendents

"Hem estat una junta molt pacient, no hem entrat en cap picabaralla a les xarxes socials. Tenim la paciència suficient per fer-ho públic quan toqui", explicava Escandell sobre uns fets que no va voler explicar, però que va admetre que estan dins d'un procés judicial "fruit dels xantatges d'alguns socis; i això sortirà, hi ha prou testimonis i prou coses que cal tenir paciència i dir-les quan toqui".

Edicions locals