Comerços de la Porxada i l'entorn reactiven l'associació Som Porxada

L'objectiu és potenciar el petit comerç del centre històric i col·laborar amb altres entitats de botiguers per 'evitar que els carrers quedin buits'

Economia

L'entitat s'està presentant de nou als comerços de l'entorn
L'entitat s'està presentant de nou als comerços de l'entorn

Mitja dotzena de comerciants de la Porxada i els carrers del voltant s’han proposat reactivar l’associació Som Porxada, una agrupació de comerciants que va néixer el 2015 amb la idea de promoure el comerç local i de proximitat. Poc temps després, però, l’entitat va quedar inactiva perquè “era molt difícil compaginar la feina a les botigues amb la gestió d’una entitat”, explica Lourdes Fernández, vicepresidenta de Som Porxada.

“Aquest temps de pausa ens ha servit per adquirir més coneixements i aprendre com portar l’associació”, afegeix la responsable de l’Òptica Rius, qui lamenta que “la Porxada i entorn s’ha convertit en un lloc de pas, mentre que el gruix comercial s’ha traslladat a la carretera”. Per això s’han decidit a reactivar l’entitat per potenciar el centre històric, fer més visible el petit comerç i defensar-lo davant les grans cadenes i multinacionals.

Per fer-ho, Som Porxada es proposa agrupar el màxim de comerços de la zona i treballar conjuntament amb l’Ajuntament i amb altres associacions i col·lectius, com per exemple Del Rec al Roc. “La idea és fer pinya, ajudar-nos els uns als altres i fer accions conjuntes per evitar que els carrers quedin buits”, diu Fernández. “Cada cop hi ha més activitat, i es nota que la gent té ganes de tornar a les botigues de sempre”.

Edicions locals