La plantilla de Bosch ratifica l'acord sobre el tancament de la planta el 2022

UGT FICA de Catalunya exigeix una Taula d'Indústria que eviti el desballestament de la indústria a Catalunya

Economia

La direcció va comunicar la intenció de tancar la planta de Lliçà a finals de febrer I Foto: Jordi Pujolar / ACN
La direcció va comunicar la intenció de tancar la planta de Lliçà a finals de febrer I Foto: Jordi Pujolar / ACN

Els treballadors de la planta de Bosch de Lliçà d'Amunt han ratificat el principi d'acord de tancament de la planta amb el 92,4% dels vots a favor. Del total dels 288 vots emesos, 266 han estat a favor, 21 en contra i 1 en blanc (total del cens: 339). La votació ha tingut lloc aquest dijous durant l'assemblea de treballadors i treballadores convocada per ratificar el principi d'acord al qual va arribar ahir dimecres el comitè d'empresa i la direcció de Bosch.

El tancament de la planta serà el 30 de juny del 2022, tot i que la data de referència per a la plantilla en relació amb els acords que es prenguin per trams d'edat serà el 31 de desembre de 2022. Així mateix, l'acord incorpora un increment salarial del 2,5% sobre el salari del 2020 amb retroactivitat a 1 de gener de 2021. Aquest salari servirà com a base pel càlcul de les indemnitzacions.

D'altra banda, el preacord recull un procés de reindustrialització i recol·locacions internes al grup amb preferència dels treballadors i treballadores de la planta de Lliçà. La plantilla també pot acollir-se a sortida: la primera l'agost de 2021 amb 45 voluntaris (10.000 euros addicionals indemnització) i la segona el desembre de 2021 (mateixes condicions). L'empresa es compromet a no fer acomiadaments forçosos fins a la data de tancament de la planta.

Per al sindicat UGT FICA de Catalunya, l'acord que posa punt final a la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt "reflexa malauradament la realitat de la indústria catalana, o el que en queda, amb el desmantellament del teixit industrial i les deslocalitzacions cap a l'Europa de l'Est a l'ordre del dia". Per això el sindicat exigeix que la Generalitat centri tots els esforços a crear una taula d'indústria, ja que "les taules de reindustrialització són l'últim recurs quan ja no queda res", diuen.

Edicions locals