CCOO reelegeix Gonzalo Plata com a secretari comarcal

El sindicat va celebrar dimecres a Granollers el seu congrés comarcal, que va servir per renovar i rejovenir la direcció

Economia

Gonzalo Plata, reelegit secretari general a la comarca, amb Javier Pacheco I Foto: CCOO
Gonzalo Plata, reelegit secretari general a la comarca, amb Javier Pacheco I Foto: CCOO

La Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona va celebrar dimecres a Granollers el seu congrés comarcal, en el qual es va reelegir el secretari general Gonzalo Plata, amb el 99% dels suports. El congrés també va aprovar l'informe de gestió dels darrers quatre anys, amb el 98% de suports; el pla d'acció per als pròxims quatre anys, amb el 97% de suports; i va escollir nova direcció, amb el 97% de suports.

Al congrés van participar-hi 135 delegats i delegades elegits en les assemblees i conferències prèvies, a més del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco. Actualment, la intercomarcal compta amb 15.300 persones afiliades, de les quals més de 8.900 són del Vallès Oriental, gairebé 4.300 del Maresme i més de 2.150 d'Osona. CCOO també és la primera força sindical a les tres comarques: representa el 46,4% del total a Osona, amb 521 delegats; el 40,5% al Maresme, amb 684 delegats; i el 48,9% al Vallès Oriental, amb 1.416 delegats.

La nova direcció del sindicat intercomarcal incorpora 6 persones del Vallès Oriental, 5 del Maresme i 2 d'Osona. Set persones treballen en empreses vinculades als serveis, cinc a la indústria i dues a l'administració pública, en empreses com BBVA, Bosch, Hartmann, la Sirena, Caprabo, l’Hospital de Granollers, Maje de La Roca Village o Girbau. La direcció compta ara amb set dones i sis homes, i baixa l'edat mitjana del sindicat, amb dues incorporacions de joves menors de 32 anys.

El congrés també va aprovar el pla d'acció per als pròxims quatre anys, per als quals es preveu mantenir l'activitat d'assessoria a Granollers, Mataró, Vic, Mollet del Vallès, Pineda de Mar, Sant Celoni i La Roca Village; així com 5 resolucions, entre les quals Acció Jove - Joventut Treballadora, Contra la LGTBIfòbia al món del treball, Per unes Comarques Industrials i CCOO en defensa dels drets civils, socials i nacionals.

En el marc del congrés, que coincidia amb el Dia de la salut i la seguretat a la feina, es va fer una mobilització per denunciar l'augment de la sinistralitat laboral.

Edicions locals