Petits mercats al centre i exposicions retrospectives recordaran l'Ascensió

L'Ajuntament presenta la programació alternativa a la Fira i Festes, que es farà entre el 14 i el 16 de maig

Cultura, Societat, Economia

"L'Ascensió és una invitació a rebre i viure la primavera. L'any passat no vam poder fer res i aquest any avancem, fem tastets", deia l'alcalde, Josep Mayoral, a la presentació de la programació alternativa de la Fira i Festes de l'Ascensió –suspeses per segon anys consecutiu–. Així, entre els dies 14 i 16 de maig, la plaça Barangé acollirà dos petits mercats de vi i enoturisme, i de formatges de pastor i embotits, amb espai de venda i degustació de productes.

"Permetrà conèixer l'oferta de cellers de diferents DO i tastar productes de qualitat d'una selecció de productors d'arreu del país", apuntava la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez. A tocar, a la plaça Pau Casals, s'instal·larà el Mercat de les Olors amb venda de producte i planter, a més de tallers i xerrades. "Estarà complementat pels dos mercats habituals a la plaça de la Corona i a la plaça de les Olles, i hi haurà tiquets amb promocions per contribuir al flux de gent entre mercats", apuntava la regidora. De fet, assegurava que es pretén "lligar diferents àmbits i posar en valor els sectors que ho estan passant malament" arran les restriccions per la Covid. Així, el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental està preparant unes jornades gastronòmiques, en què els establiments de la ciutat oferiran esmorzars de forquilla, vermuts i dinars de l'Ascensió.

Actes culturals

"La Passada ha estat inviable", lamentava la regidora de Cultura, Maria Villegas, a la presentació del programa alternatiu de les festes de l'Ascensió, en què s'han programat actes que caldrà que tinguin l'accés limitat per aforament, de manera que tindran l'espai perimetrat per gestionar l'accés.

Així, entre el 14 i el 16 de maig, els parcs de Ponent i de Torras Villà es convertiran en centres neuràlgics de l'activitat cultural de l'Ascensió, el primer per a un públic jove i adult –i centrat en la música–, i el segon, per a espectacles familiars de disciplines diverses –com circ i màgia–. Aquestes propostes es "complementaran amb les programades als equipaments culturals, concretament al Teatre Auditori, la Nau B1 i els Museus", apuntava la regidora.

De fet, Villegas recordava la coincidència amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus, al qual s'ha adherit el Museu de Granollers, que inaugurarà, entre els dies 15 i 18, dues exposicions. Però, sobretot, la responsable municipal destacava les mostres que "s'han treballat per recordar l'Ascensió", amb una passejada entre els anys 40 i 70 de la fira al vestíbul de l'Ajuntament, i fotografies de gran format sota la Porxada; així com a la sala Tarafa, "els gegants i capgrossos, que tenen un paper fonamental a l'Ascensió", deia Villegas.

Finalment, destacava l'exposició que el dia 14 el Casal del Mestre muntarà a la plaça Maluquer per recordar el Fem un llibre, amb volums dels 40 anys d'activitat i l'edició del 2020 que es va fer virtualment.

Per complir amb les restriccions decretades arran de la Covid-19, per accedir a les activitats culturals gratuïtes programades durant el cap de setmana de l'Ascensió cal reservar entrada a través del web granollers.cat/ascensio, a partir de demà, 5 de maig.

Edicions locals