La planta granollerina d'Audens Food integra l'activitat d'una fàbrica del Bages

Durant l'any passat, la firma va invertir quatre milions d'euros en l'ampliació de les instal·lacions del polígon Jordi Camp

Economia

Audens Food, especialitzada en l'elaboració de menjar precuinat
Audens Food, especialitzada en l'elaboració de menjar precuinat

L’empresa alimentària Audens Food, que té la seva principal planta industrial al polígon Jordi Camp de Granollers, ha incorporat l'activitat de Freigel Food Solutions SAU, de Sant Fruitós de Bages, totes dues del mateix grup. Segons expliquen fonts de l’empresa, aquesta reorganització industrial interna respon a la necessitat d'“especialitzar les capacitats productives de les plantes d'elaboració”, “modernitzar l’equipament industrial substituint algunes instal·lacions obsoletes” i “generar economies d'escala que permetin elaborar productes a mida assegurant al màxim els estàndards de qualitat i seguretat alimentària”.

El grup Audens Food centra la seva activitat en el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de plats preparats congelats, tant per a la venda al detall com per als hotels, restaurants i cafeteries. Amb una trajectòria industrial de més de 40 anys, també té plantes a Parets del Vallès –el principal magatzem del grup–, Balsareny, Mercabarna i Roales del Pan (Zamora) –la planta d’autoconsum industrial més gran de l’Estat, amb un parc fotovoltaic de gairebé 11.000 panells solars que abasteixen d'energia la instal·lació–. El 2019, a més, va incorporar una altra planta que va adquirir a Lisboa.

Ara l’empresa ha impulsat una reorganització interna, de manera que l’activitat i els 55 empleats de Sant Fruitós s’han traslladat a altres plantes del grup amb capacitat per elaborar plats preparats congelats, canelons, lasanyes, bases de pizza i xurros. “L’objectiu és mantenir l'activitat i, dins de la reorganització industrial, mantenir els llocs de treball”, diuen fonts de l’empresa, i afegeixen: “el repte no és només créixer, sinó com crear nous aliments congelats en un mercat enormement innovador”.

Quatre milions d'inversió

Els darrers dos anys, Audens Food ha invertit quatre milions d’euros a Granollers per ampliar la cuina i el magatzem i renovar la depuradora, unes instal·lacions que arriben a 20.000 metres quadrats i que són unes de les més potents i modernes d’Espanya. La planta està especialitzada en la fabricació de productes molt elaborats, amb molta cuina, i concretament en canelons, lasanyes, croquetes i altres snacks i tapes.

El grup factura 110 milions d'euros a l'any i suma 750 empleats; compta amb més de 800 referències de productes, més de 550 clients i exporta a més de 20 països. En el cas de Granollers, la planta principal del grup, hi ha uns 220 empleats i té una capacitat de producció per a 24.000 tones de les 67.000 totals del grup.

Edicions locals