Gran Centre Granollers i Comerç de Dalt es fusionen en una sola entitat

La nova associació representarà 250 comerços i serveis del centre de la ciutat, tant de l'illa de vianants com de l'eix de Joan Prim

Economia

Gran Centre Granollers i Comerç de Dalt acorden fusionar-se per 'ser més forts'
Gran Centre Granollers i Comerç de Dalt acorden fusionar-se per 'ser més forts'

Les associacions de comerciants Gran Centre Granollers i Comerç de Dalt han acordat fusionar-se per "sumar, ser més forts i fer més pinya". L'objectiu, apunten fonts de les dues entitats, és "sumar l'experiència de les dues associacions, els equips tècnics i treballar un projecte de ciutat mantenint la singularitat de cada zona", així com guanyar visibilitat i representativitat, reduir despeses i evitar duplicitats en la gestió. "Ens avenim en la filosofia de ciutat", diu Laura Sabatés, de Gran Centre, i "hem vist que ens complementem molt bé en la tipologia de comerços".

L'acord sorgeix de la "bona sintonia" que s'ha anat establint entre els membres de les dues entitats al llarg dels anys, en col·laboracions com l'Open Night. De fet, el febrer de l'any passat, les dues associacions ja van acordar un full de ruta conjunt i treballar plegades en l'organització de campanyes, activitats i representativitat. Des d'aleshores, "la suma ha estat molt positiva", i iniciatives com la incorporació d'un vehicle per fer lliuraments a domicili i el servei d'atenció telefònica personalitzada per atendre els clients ja es van impulsar conjuntament.

La nova entitat comptarà amb uns 250 comerços i serveis associats, i des d'un punt de vista administratiu utilitzarà el nom de Gran Centre. No obstant això, expliquen, "no volem que cap entitat perdi la seva personalitat", de manera que Comerç de Dalt mantindrà el seu logotip propi i les plaques que identifiquen els establiments associats. "Pot ser que una activitat es faci en una zona i en una altra no", apunta Sabatés, qui afegeix que "inicialment conviuran les dues marques".

Nova junta gestora

L'acord de fusió suposa també la creació d'una junta compartida, que serà més tècnica que fins ara i que tindrà representants i personal tècnic de les dues associacions, de manera equitativa. La junta actuarà com una gestora durant un any, i a partir de llavors es plantejarà si calen més renovacions o relleus.

Laura Sabatés (Zebra) en serà la presidenta, i hi haurà tres vicepresidents: Miquel Fernández (Borinot Ros), Ferran Martínez (Jo Brand Comunicació) i Anna Miró (Miró Assessors). El tresorer serà Jacint Vidal (Calçats Nadal), el secretari Isaac Gómez (Zinkers), i els vocals Rafael López (Homoludicus), Meritxell Vinyals (Herbes Salvatges Salut Conscient), Ramon Torrents (SomGranollers), Nora Hortolà (El Jardinet) i Joan Sitjes (Joan Sitjes). També hi haurà la col·laboradora Isabel Martín (Advalorem Advocats), i l'expresidenta Montserrat Caussa com a membre honorífic.

La setmana vinent, els integrants de les dues entitats faran la presentació oficial de la nova associació de comerciants. 

Edicions locals