Les actuacions de Mapadeball, a porta tancada, s'emetran per VOTV

Entre avui i dijous es duen a terme els treballs de fi de projecte amb l'alumnat del Lauro i el Celestí Bellera

Cultura

Les actuacions de Mapadeball, a porta tancada, s'emetran per VOTV
Les actuacions de Mapadeball, a porta tancada, s'emetran per VOTV

Mapadeball és un projecte educatiu i integrador que, sense treure valor al treball de cos i la seva consciència, aporta també valors com l’esforç, la responsabilitat, la generositat, el compromís i la constància. La proposta, enguany supeditada a les restriccions arran de la Covid-19, culmina entre avui i dijous 13 amb les actuacions finals de l'alumnat i professorat de secundària que s'està desenvolupant a Roca Umbert a porta tancada. Fins ara es feien al Teatre Auditori de Granollers, però s'han traslladat al recinte fabril, on seran gravades per VOTV que les emetrà en els propers dies.

Mapadeball és una iniciativa adreçada a professors i alumnes de secundària i, enguany, els instituts de la comarca que hi participen són l’Institut Lauro, de les Franqueses, i el Celestí Bellera, de Granollers. Amb aquesta iniciativa s’apropa el llenguatge del moviment i la dansa als joves i aquest any es recupera l’espectacle Pinya, que estava previst pel 2020 i que va haver-se d’anul·lar per la pandèmia.

Sònia Gómez va ser la coreògrafa seleccionada per dirigir Pinya, que consisteix en un treball de recerca col·lectiva, entre els formadors i els estudiants, per tal de trobar un discurs que doni visibilitat a les passions, desitjos i capacitats dels joves, així com a les seves angoixes i frustracions.

Mapadeball és una reformulació del Tots Dansen impulsat pel Mercat de les Flors, en col·laboració amb el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Al Vallès Oriental és impulsat pel Teatre Auditori de Granollers, la Fundació Cultural de Granollers (AC), en col·laboració amb ajuntaments dels municipis que en formen part.

Edicions locals