Fruits Sagarra, de les Franqueses, s'incorpora al projecte social de La Tavella

La Tavella, amb un 45% d'empleats amb discapacitat intel·lectual, ven aliments ecològics de temporada i de proximitat

Economia

Alfredo Resines, director de La Tavella; Carlos Sopeña, gerent de la Fundació Viver de Bell-lloc; i Llorenç Sagarra, de la família Sagarra
Alfredo Resines, director de La Tavella; Carlos Sopeña, gerent de la Fundació Viver de Bell-lloc; i Llorenç Sagarra, de la família Sagarra

L’empresa familiar Fruits Sagarra, de les Franqueses, entra a formar part, amb un 10%, de la societat Ecogrup Ecològica, titular de l’empresa social de productes ecològics La Tavella, de Cardedeu. D’aquesta manera, La Tavella pretén aconseguir una nova dimensió de mercat, desenvolupament empresarial i social i d’aproximació al client, mentre que Fruits Sagarra, que va facturar 18 milions d’euros el 2020, potenciarà la seva marca Origo, establiments de venda al públic de productes saludables i de proximitat procedents de productors, ramaders i petits obradors de la terra.

Les dues companyies ja han treballat conjuntament els darrers anys i ara ho faran més estretament, des de la defensa d’un model empresarial amb valors socials i l’èmfasi per impulsar els productes de proximitat. “Estem molt contents de l’entrada de Fruits Sagarra a Ecogrup Ecològica perquè es tracta d’una empresa completament alineada amb els nostres valors socials”, afirma Alfredo Resines, responsable de La Tavella.

Fruits Sagarra va néixer el 1969 a les Franqueses i actualment disposa de quatre unitats de negoci: producció de verdures i tomàquets de penjar autòctones -la reconeguda marca El penjadís del Mediterrani-, a més de tenir acords amb agricultors locals; punts de venda al mercat central de Barcelona; establiments de venda al públic al Vallès de la marca Origo; i plataforma logística a les Franqueses.

Cistelles de fruita i verdures

La Tavella va néixer el 2006 promoguda per la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació Sant Tomàs, que té com a objectiu la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental sever a través de la venda per internet i el lliurament a domicili d’aliments ecològics de temporada i de proximitat. L’empresa social treballa amb 15 productors de tot Catalunya que varien segons l’època de l’any i dels productes que ofereixen.

Prepara i distribueix cistelles de fruita i verdures ecològiques certificades, de temporada i de proximitat, de forma puntual o amb una periodicitat setmanal o quinzenal, però també posa a l’abast dels clients productes refrigerats, com ara carn de porc, pollastre, vedella, lactis frescos, hamburgueses vegetals, pizzes i plats precuinats; conserves de peix, embotits, farines i cereals, vins i caves i productes de neteja de la llar ecològics.

La Tavella distribueix per tot Catalunya, tant a domicili com als punts de recollida que té establerts. Cada setmana publica al web el contingut de les cistelles que ofereix, que l’usuari pot personalitzar, i també ofereix la possibilitat de comprar els productes a la carta.

El 2020 va obtenir una facturació d’1 milió d’euros, un 4% més que l’any anterior, i les xifres d’enguany apunten a increments considerables, ja que al gener i febrer La Tavella va augmentar la facturació un 55% i ha fet 10.700 entregues de productes fins a l’abril. “Estem contents perquè hem aconseguit créixer en una època molt complicada per a tots, i això ens ha permès mantenir els llocs de treball d’un col·lectiu que no ho té fàcil i continuar donant suport als petits productors del territori”, explica Resines.

Edicions locals