L'Hospital obre les visites a malalts

A partir de dilluns es reprendrà l'acompanyament de pacients, tant si es troben ingressats per Covid com si no

Societat

L'Hospital obre les visites a malalts
L'Hospital obre les visites a malalts

Montse Eras

En la mesura que ha anat creixent el nombre de vacunats i que la pandèmia s'està suavitzant, l'Hospital de Granollers ha decidit relaxar les restriccions d'accés. Des de la primera onada i fins ara –amb una excepció entre juny i juliol de l'any passat– el centre ha estat tancat a les visites, excepte en els casos de pacients amb dependència física o cognitiva, menors, parteres i els processos de final de vida.

La resta "han estat aïllats per garantir la seguretat de pacients i famílies", assegura la directora de Clients de l'Hospital, Marina Clarambo. Amb tot, la responsable del centre ha explicat que fa "molt temps que hi donem voltes i hem debatut molt com equilibrar la seguretat amb la part emocional que l'acompanyament significa per al pacient".

Així, a partir de dilluns, l'Hospital ampliarà els horaris d'acompanyament, una mesura condicionada al pla de contingència ideat arran de la pandèmia. Així, mentre s'estigui en fase 2 o 3 –és a dir, hi hagi entre 5 i 69 ingressos positius en una PCR–, es mantindrà aquest nou règim de visites, que permetrà als pacients no Covid rebre visites entre 1 a 3 hores al dia, i als pacients de coronavirus, una visita d'una hora setmanal, per a la qual l'acompanyant haurà d'accedir a l'habitació amb un equip de protecció individual (EPI).

"És molt important respectar la normativa per a la seguretat dels pacients i visitants. L'aïllament ha estat molt dur per als pacients i és evident que, a nivell anímic, l'acompanyament és important. Però també és molt dur que un pacient que no té Covid l'agafi per les visites", argumenta Clarambo, qui recorda que els hospitals són espais amb molts virus, no només Sars-CoV-2 i "hi ha el risc d'emmalaltir o que una persona ingressada empitjori si se'l visita refredat". "L'hospital no és per fer visites, sinó acompanyament", recorda.

En aquest sentit, al web de l'Hospital –www.fphag.org–, a banda de poder-hi consultar els horaris segons els casos, també s'hi podrà descarregar el compromís d'autoresponsabilitat que el centre demanarà als visitants.

Edicions locals