L'Ascensió porta petits mercats de productes de proximitat al centre

Hi haurà mostra i paradetes de vins, formatges, embotits i plantes aromàtiques, així com xerrades i tallers

Economia

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Més enllà de l'activitat cultural programada aquests dies amb motiu de l'Ascensió, i com a alternativa a la tradicional fira multisectorial, l’Ajuntament ha decidit acostar l'activitat al centre amb un dels trets característics de la ciutat: els mercats. Ho farà, per tant, amb petits mercats dedicats al vi i l’enoturisme i als formatges de pastor i els embotits, amb un espai per a la venda i la degustació de productes.

Aquest mercat alimentari se situarà a la plaça Barangé entre divendres i diumenge, i permetrà conèixer l'oferta de cellers de diverses DO i tastar productes de qualitat elaborats per productors d'arreu del país. La mostra compta amb el suport del Consorci de Promoció Enoturística de la DO d'Alella i amb la presència del Consell Regulador de la DO d'Alella, reconeguda des de fa gairebé 70 anys i que identifica el vi de part del Maresme i el Vallès Oriental.

També hi participarà la firma granollerina Vi & Companyia, impulsada per Marta Clot i Mike Cano l'any passat per apropar la cultura del vi al públic jove, en general poc coneixedor del vi. La firma presentarà una iniciativa per oferir tasts de vi a domicili.

Formatges i embotits

Pel que fa als formatges artesans de pastor, es podran tastar i comprar formatges del Montseny, Cuirols de la Nou de Berguedà, Tòrrec de Vilanova de Meià, l'Oliva d'Oliana, Veciana de l'Anoia, Mas Alba de Terradelles, Espinelves, Meranges de Girona i La Cabreria de Santa Maria d'Oló. La tria compta amb la col·laboració del granollerí Francesc Portet, de Caseus Afinadors, l'empresa que fa una dotzena d'anys que es dedica a la distribució de formatges artesans catalans i que és responsable d'un mató fet amb llet de Palou.

Plantes medicinals

D’altra banda, a la plaça Pau Casals, s'instal·larà divendres i dissabte el Mercat de les Olors, un espai dedicat a les plantes aromàtiques i medicinals amb venda de planter i productes elaborats com infusions, condiments, sopes, mel, ambientadors, colònies, perfums o sabons entre d’altres. Tots dos dies s’hi faran xerrades i tallers d'aromateràpia, espècies per a la cuina, jardineria sostenible i jardins verticals.

També s’hi podrà aprendre a elaborar el propi perfum. Aquest petit mercat està organitzat pel Parc de les Olors de Santa Eulàlia de Ronçana, un espai dedicat a la producció i divulgació de plantes aromàtiques, medicinals i curatives, on s'hi fa cultiu agroecològic i programat amb molta diversitat d'espècies.

Aquests mercats –vi, enoturisme, formatges, embotits i plantes aromàtiques– estaran complementats pels mercats habituals a les places de la Corona i de les Olles, i hi haurà tiquets amb promocions per contribuir al flux de gent entre mercats.

Edicions locals