Els Xics reprenen assajos amb limitació de 20 persones

Amb motiu del 30è aniversari de la colla, aquest cap de setmana han repintat el mural del carrer Santa Apol·lònia

Cultura

El primer assaig dels Xics després de més d'un any, amb restriccions de 20 persones
El primer assaig dels Xics després de més d'un any, amb restriccions de 20 persones | Xics

Divendres d'Ascensió els Xics de Granollers van reprendre els assajos, després de més d'un any d'aturada per la pandèmia. Això sí, es van fer a l'exterior de Roca Umbert –en comptes de la Troca– i amb limitacions de 20 persones per assaig, tal com la Generalitat estableix en els plans de represa del sector cultural arran la pandèmia.

Així, es van fer en espais delimitats dos assajos simultanis amb 20 persones cadascun i adreçats principalment a la canalla i joves de la colla, amb tècnics distribuïts a cada grup.

D'aquesta manera es reprèn tímidament l'activitat castellera, que es va aturar el 10 de març de 2020. En aquest assaig, enfocat a la canalla, s'han fet proves petites, pilars de dos i columnes. Tothom portava la mascareta durant tota l'estona, s’ha pres la temperatura i s'ha posat gel, abans, durant i després de fer l'activitat.

El proper divendres 21, de 19 a 20 h, es faran dos assajos simultanis més, de 20 persones cadascun.

D'altra banda, en el marc del 30è aniversari de la fundació dels Xics que es commemora enguany, s'ha repintat el grafiti dels Xics al carrer de Santa Apol·lònia. El mural es va pintar ara fa 15 anys, encarregat als artistes Lego i Aeec. El grafiti simbolitza un pilar de 5 amb unes dimensions de 4 metres d'ample i 22 d'alçada.

El pas del temps havia deteriorat l'obra que s’ha volgut repintar per commemorar els 30 anys dels Xics de Granollers. Aquest dissabte, durant tot el dia, els artistes Aeec (un dels seus creadors) i Kene han dut a terme el treball, amb una combinació de 20 colors i ho han fet damunt d’una plataforma de 21 metres.

grafiti xics

Edicions locals