L'Escola Ferrer i Guàrdia celebra el seu festival de cinema

La iniciativa ha estat guardonada amb el tercer premi que atorga la Federació d’Associació de Famílies de Catalunya

Cultura, Societat

L'Escola Ferrer i Guàrdia celebra el seu festival de cinema
L'Escola Ferrer i Guàrdia celebra el seu festival de cinema

L'AFA i l'Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers organitzen el Festival de Cinema a l’Escola, que té per objectiu acostar el cinema als infants i alhora formar espectadors crítics i analítics sobre els productes audiovisuals que consumeixen. La proposta vol reforçar el projecte educatiu de centre –l’art com a forma d’expressió– a partir d’experimentar el cinema en totes les seves facetes.

El festival, estructurat en tres jornades, acull diverses activitats al voltant del setè art. El tret de sortida serà avui, dimecres, amb un taller per a famílies que se centrarà en la coeducació audiovisual. Es farà a les 17.30 h al cinema Edison i l'impartirà la cooperativa Drac Màgic. Dissabte arribarà la jornada central, amb quatre projeccions de films, propostes fora dels circuits comercials i seleccionades per a totes les edats i en diferents franges horàries, per poder acollir el màxim de persones amb els aforaments que mantinguin les mesures de seguretat.

Els films que es projectaran són El cargol i la balena i altres contes del mar, de Max Lang i Daniel Snaddon, recomanada per a cicle infantil i inicial; i La meva setmana extraordinària amb la Tess, d'Steven Wouterlood, per a cicle mitjà i superior. Els títols giren entorn del mar i l’aigua, ja que enguany l’alumnat de l’escola ha participat en projecte d’art multidisciplinari Onades, en col·laboració amb Roca Umbert i reconegut amb el premi Baldiri de la Fundació Carulla el curs passat.

L'activitat final serà una jornada de cinema a la fresca el pròxim 18 de juny a les 22 h al pati de l’escola Ferrer i Guàrdia, amb la projecció d’ET, l’extraterrestre, d'Steven Spielberg. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom, però cal inscripció prèvia fins a límit d’aforament.

Un festival premiat

Tot i la curta trajectòria del festival, la iniciativa ha rebut el tercer premi en categoria Transformem la societat, que atorga l'AFFAC d’entre desenes de projectes de tota Catalunya. El premi, que consisteix en un diploma de reconeixement i 300 euros, ha estat un impuls que el consolida com una de les propostes culturals de la ciutat.

El curs 2018-2019 es va organitzar la primera edició amb la projecció de quatre pel·lícules de qualitat, en català i adaptades als diferents públics i un posterior debat. L'edició 2019-2020 es va adaptar a la situació d’expansió de la pandèmia a través de reptes de confinament setmanals proposats a totes les famílies per després parlar-ne després fer-ne una proposta artística.

Edicions locals