Lliurats els premis de les Jornades Gastronòmiques de l'Ascensió

Els dos petits mercats de l'Ascensió –vi i enoturisme i olors– van aplegar gairebé 8.000 visitants en tres dies

Economia

El lliurament de premis es va fer dimarts a la seu del Gremi d'Hostaleria
El lliurament de premis es va fer dimarts a la seu del Gremi d'Hostaleria

Unes 600 persones van participar durant el cap de setmana de l'Ascensió en les primeres Jornades Gastronòmiques organitzades pel Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, l'activitat alternativa a l'habitual Mostra Gastronòmica. Enguany, durant tres dies, 19 establiments de la ciutat van oferir plats i promocions especials, i alhora van fer reviure la història de la Fira i Festes de l'Ascensió amb una selecció de fotografies antigues de la fira.

Concretament, els bars i restaurants participants podien oferir esmorzars de forquilla, un vermut especial o bé l'anomenat dinar de l'Ascensió, elaborats amb productes de proximitat i posant en valor els productes de km 0. Les persones que van gaudir d'aquests àpats van poder omplir una butlleta per a un sorteig, i dimarts es va fer el lliurament de premis als guanyadors.

Els premiats han estat Araceli Espinar –visita guiada a un celler de la DO Alella–; Carmen Cuesta –val de compra de Gran Centre–; Santiago Izquierdo –dues entrades per al Teatre Auditori de Granollers– i M. Antònia Sala –àpat per a dues per-sones en un dels restaurants participants a escollir–.

David Vázquez, president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, es mostrava satisfet perquè "per fi hem pogut començar a reactivar tot allò que havíem perdut", i "malgrat que no ha tingut una repercussió econòmica directa per a la restauració, sí que ha servit de promoció per al sector", deia.

8.000 visitants als mercats

Els dos petits mercats celebrats per l'Ascensió van aplegar quasi 8.000 visitants: 5.530 al mercat del vi i l'enoturisme i 2.500 al de les olors. A més, les activitats culturals de l'Ascensió programades en equipaments van exhaurir les entrades, i els actes a l'aire lliure, als parcs de Ponent i Torras Villà, van tenir un 93% d'ocupació. "Aquest ha estat un primer tast del plantejament que volem iniciar de cara al futur", valorava dimarts la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez.

Edicions locals