El punt habilitat al Palau d'Esports té capacitat per vacunar 25.000 persones cada setmana

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat l'espai i ha assegurat que les persones d'entre 40 i 49 anys podran començar a rebre el vaccí en les properes setmanes

Societat

El punt habilitat al Palau d'Esports té capacitat per vacunar 25.000 persones cada setmana
El punt habilitat al Palau d'Esports té capacitat per vacunar 25.000 persones cada setmana | Albert Segura / ACN

Montse Eras

El punt de vacunació massiva que s'ha habilitat al Palau d'Esports de Granollers ha entrat en funcionament aquest dimarts, amb 20.000 cites obertes per a aquesta primera setmana, mentre s'espera que pugui arribar a la capacitat prevista de 25.000 vacunats setmanals. Aquesta tarda el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat l'espai per agrair al personal sanitari i logístic que fa possible aquest espai Tipus C –amb gran capacitat de vacunacions–, "amb molta gent i una cua ràpida, que és el que necessitem, perquè la vacuna és una de les solucions i la principal per controlar la pandèmia", apuntava.

Amb tot, Argimon ha volgut ser prudent tant pel que fa al calendari de vacunacions com a la relaxació d'algunes mesures de prevenció de contagis. Així, tot i que es mostrava optimista "perquè ara arribaran moltes dosis", també apuntava una "única por, que és que ens entri una variant que escapi a les vacunes".

Acció de vacunació oportunista a Canovelles

De moment, però, el conseller assegura que la vacunació està funcionant i recorda que, a banda dels espais amb molta capacitat en què cal demanar cita prèvia a través d'Internet, també "tenim alternatives davant la bretxa digital i les persones més dubtoses", indicava Argimon, qui detallava que l'atenció primària també vacuna cada dia i fa trucades per resoldre dubtes i ajudar a qui no accedeix al web. A més, el conseller anunciava una acció de vacunació oportunista –és a dir, que s'hi pot accedir sense cita prèvia– per a la població de Canovelles d'entre 60 i 69 anys.

Aviat, els majors de 40

Tot i no definir calendari, Argimon parlava d'una quinzena de dies per iniciar la vacunació de les persones d'entre 40 i 49 anys, començant per la part alta del decenni –la ciutadania de 48 i 49–. "Ara tenim una situació estable i els contagis no baixen perquè la franja major de 40 anys encara té infecció, tot i que per sota d'aquesta edat els casos greus són infreqüents", indica el conseller.

El conseller tampoc es pronunciava sobre quan es podrà anar pel carrer sense mascareta, tot i que atorgava tota la credibilitat a l'epidemiòleg espanyol Fernando Simon, que fa dies que apunta que la mascareta podria deixar de ser obligatòria a l'aire lliure a partir de juliol. "Tots busquem que sigui com més aviat millor i quan els experts ho diguin. Cal tenir clar que hi haurà situacions que encara requeriran mascareta", alerta.

El conseller de Salut també ha explicat a Granollers que creu que els locals d'oci nocturn han de poder reprendre el funcionament aviat per garantir una activitat nocturna regulada, que "pot ajudar a reduir el nombre de botellots". A més, Argimon ha avançat que s'està estudiant ampliar l'horari d'obertura de la restauració, possiblement fins a l'1 de la matinada

L'estructura del Punt C de Granollers

Amb l'obertura del Punt C del Palau d'Esports de Granollers s'ha tancat l'espai de tipus B que hi havia al CAP de Corró d'Avall, a l'Espai Can Prat des del març, de manera que s'ha centralitzat la tasca de vacunació massiva a Granollers.

Aquest punt del Palau disposa de 3 mòduls amb 6 punts de vacunació –de manera, que n'hi ha 18–. Quan s'hi arriba, la ciutadania es troba amb els fulls de consentiment de la vacuna i, seguidament, amb un taulell on es comprova la cita i es deriva el pacient a un dels 3 mòduls segons el tipus de vacuna que hagi de rebre. Hi poden anar persones que s'han de posar la primera dosi –de la franja de 50 a 59 anys–, que reben el vaccí de Pfizer, o bé els professionals de serveis essencials que estan pendents d'una segona dosi, i que poden triar entre AstraZeneca o Pfizer.

A més, també hi ha una zona de repòs i un espai del SEM –Servei d'Emergències Mèdiques– per si algú es mareja o es troba malament.

L'espai compta amb 50 professionals per torn, inclosos metges, infermeres i administratius, que hi treballen de 8 a 20 h, tot i que les cites estan obertes de 9 a 19 h.

Edicions locals