Granollers programa un centenar d'activitats per viure l'estiu

Roca Umbert serà un dels espais amb més propostes, entre les quals els concerts de Núria Graham i El Petit de Cal Eril

Cultura

Mayoral, Villegas i Sanjuán, a la presentació del Segueix la cultura a l'estiu
Mayoral, Villegas i Sanjuán, a la presentació del Segueix la cultura a l'estiu

Granollers recupera el pols de l'activitat cultural prepandèmia. Si més no, aquesta ha estat la voluntat del consistori, "tot i que hi ha moltes coses que s'han de fer diferent", indicava la regidora de Cultura, Maria Villegas, qui dimarts –acompanyada de la regidora de Roca Umbert, Pietat Sanjuán, i de l'alcalde, Josep Mayoral– presentava la programació cultural del juny i juliol a la ciutat.

El programa del Segueix la Cultura aplegarà prop d'un centenar d'activitats amb més de 2.000 entrades disponibles. Les activitats són gratuïtes, però cal reservar plaça al web granollers.cat/segueixcultura per garantir els aforaments permesos.

Villegas detallava com s'ha cercat una programació variada, tant pel que fa a les disciplines artístiques que la conformen, com pensant en un públic d'edats diverses. Mayoral també destacava aquesta "voluntat de ser atractiva per a moltes persones", així com que s'ha ideat de manera "participativa, amb moltes aportacions que responen a la vitalitat del teixit associatiu de la ciutat".

Es tracta d'una programació que té en compte "la gent que està fent creació artística a la ciutat i altres agents de qualitat per a fer-la atractiva". Per a Sanjuán, el resultat són "un munt de propostes per gaudir de l'estiu des de la cultura, indispensable per créixer com a persones".

La regidora de Cultura va detallar els diferents cicles que s'apleguen en aquesta programació conjunta, començant per la recuperació del Musik N Viu, que es va haver de suspendre l'any passat i que es farà a tres parcs de la ciutat –el Firal, el de Ponent i el Torras Villàs– i que, com sempre, programen entitats juvenils.

A Roca Umbert, l'espai neuràlgic de les activitats estiuenques, es viurà, sobretot al juliol, una nova edició de l'Obert x Vacances –la segona en pandèmia–, que inclou concerts, whorkshops, dansa, diàlegs, espectacles i tallers. "Tenim una millor perspectiva que l'any passat, però no podem abaixar la guàrdia", deia Sanjuán, qui recordava les mesures de prevenció davant la Covid.

Dit això, apuntava com el cicle de diàlegs Gandulegem tractarà sobre feminisme, ecologia i treball comunitari. Els dijous es dedicaran a la música amb els concerts de Marala, Núria Graham i El Petit de Cal Eril; el divendres, al moviment, amb performances i espectacles de dansa i vídeodansa; i els dissabtes, a la Nit de curtmetratges fantàstics i de terror, i a les entitats vinculades a la fàbrica –amb una sessió de Jazz Steps amb Xavi Swing organitzada amb LindyFrogs, l'espectacle de dansa integrada del col·lectiu Liant la Troca i la Jam de teatre d’Arsènic.

Les propostes de diumenge a Roca Umbert arribaran de la mà del Teatre Auditori, amb un concert de l’Orquestra de Cambra de Granollers, i l'obra teatral Fuenteovejuna, breu tractat sobre les ovelles domèstiques.

El Cinemafreshhh! als cívics

El festival de cinema a la fresca farà les sessions habituals al parc Torras Villà, però enguany també arribarà als centres cívics amb una oferta de pel·lícules triades per la ciutadania per mitjà del vot popular.

Villegas també destacava la recuperació de la cultura popular, "un dels àmbits que més dificultats troba a tornar a l'activitat", amb l'aplec sardanista i l'esbart dansaire, així com els cicles DiverEstiu i Lletra Estesa, que s'ha hagut de traslladar del terrat de Can Pedrals a la sala Tarafa.

Edicions locals