Llum verda al Consell de l'FP i l'Ocupació del Vallès Oriental

El nou espai, impulsat per la TVOA, està previst que es posi en marxa al setembre

Economia

El Consell d'Alcaldies de la comarca ha donat llum verda, aquest dimecres, a la creació del Consell de la Formació Professional i l'Ocupació del Vallès Oriental. Un nou espai impulsat per la Taula del Vallès Oriental Avança (TVOA), amb l'objectiu de treballar amb una planificació conjunta, integrada i coherent dels serveis de formació professional que s’ajusti a les necessitats dels sectors i les empreses del territori, així com a les estratègies de desenvolupament econòmic productiu locals i comarcal, a mitjà i llarg termini.

"Avui hem aprovat el resultat de nou mesos de treballs polítics i tècnics i el compliment d'una nova línia de treball del qual ens vam marcar en el Pla de reactivació econòmica. Amb aquesta mesura arribem al 90% de compliment del pla que vam aprovar fa 11 mesos", expressava el vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils.

Un espai de concertació, deia Manils, que "se suma amb els consells de formació professional que ja existien a la comarca" i que a partir de la seva posada en funcionament, el pròxim mes de setembre, s'encarregarà de la interlocució amb l'Agència Catalana de l'FP i de la gestió de les demandes de millora que hi ha al territori, en aquesta matèria.

Jubilacions al sector químic

En el consell està previst que, a banda de tots els ajuntaments de la comarca, les patronals i els sindicats, també participin els centres educatius d'FP i la comunitat d'alumnes d'FP, amb la intenció de contribuir a enriquir la proposta.

Segons Manils aquest espai és: "Una resposta a les necessitats reals del nostre teixit productiu, d'allò que les empreses de la comarca ens reclamen fa temps que és que l'oferta formativa que tenim al Vallès Oriental s'adapti a les necessitats del mercat de treball, garantint així oportunitats laborals al territori per als joves que acaben l'FP".

En aquest sentit, el conseller posava d'exemple  la situació del sector químic de la comarca: "En els pròxims 10 anys entre un 20 i un 25% de la plantilla es jubilarà, això són molts llocs de treball que cal començar a definir".

Edicions locals