L'atur es redueix al maig al Vallès Oriental per tercer mes consecutiu

A Granollers baixa un 1,59% respecte a l'abril, i a les Franqueses un 2,64%; en tots dos casos l'índex d'atur supera el 13%

Economia

L'atur es redueix al maig al Vallès Oriental per tercer mes consecutiu
L'atur es redueix al maig al Vallès Oriental per tercer mes consecutiu

El mes de maig ha estat el tercer mes consecutiu en què s'ha registrat un descens en les xifres de l'atur al Vallès Oriental. Concretament, la comarca va tancar el mes amb 25.534 persones registrades a les Oficines de Treball de la Generalitat, 515 menys que el mes anterior (-1,98%). Tot i aquest descens continuat, i que la reducció en un mes de maig és de les més importants dels últims anys, els índexs d'atur es mantenen molt elevats i per sobre del d'anys anteriors.

En general, el maig és un mes en què tradicionalment es registren descensos importants ens les xifres de l'atur per l'inici de la temporada d'estiu. Enguany, però, cal afegir a aquestes dades l'elevat nombre de persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que no es considera que estiguin en situació d'atur.

Per municipis, Granollers redueix l'atur al maig en 70 persones (-1,59%), fins a les 4.334. Respecte al maig de l'any passat, la ciutat té ara 109 aturats menys que aleshores (-2,45%). La taxa d'atur a Granollers se situa ara en el 13,81%, un punt per sobre de la mitjana de la comarca (12,85%).

A les Franqueses, les persones en situació d'atur són 1.293. El descens del maig respecte al mes anterior ha estat de 35 persones (-2,64%), i respecte al mateix mes de l'any anterior la reducció ha estat de 15 persones (-1,15%). L'índex d'atur a les Franqueses és ara del 13,58%.

Edicions locals