Nova plataforma per vendre en línia al Mercat de Sant Carles

Una desena de parades ja s'han afegit al projecte de digitalització, i s'espera que els pròxim mesos puguin afegir-se'n més

Economia

Un distintiu identifica les parades adherides al projecte
Un distintiu identifica les parades adherides al projecte

Una desena de parades del Mercat de Sant Carles, de les 35 que hi ha actualment, s'han adherit fins ara a un projecte per vendre els seus productes en línia. Gràcies a una subvenció de l'àrea de Comerç de la Diputació i al desenvolupament de l'empresa Fica't, el Mercat de Sant Carles ha estrenat un web (mercatsantcarles.com) que facilita la compra i la distribució dels productes del mercat amb comoditat i seguretat.

Segons la regidora de Serveis, Andrea Canelo, l'objectiu és "donar un impuls necessari a un sector que li costa d'entrar a l'àmbit digital". Concretament, es pretén que aquests comerços d'alimentació es posicionin a Internet, puguin oferir un servei especial i diferent fins ara inexistent, i puguin arribar a públics que fins ara no tenien l'hàbit d'anar al mercat.

Així, accedint a la botiga en línia, els clients poden escollir els seus articles, ja sigui buscant la seva parada de referència o bé en el catàleg de productes. "Hi ha un cercador intuïtiu que permet fer una cerca àgil i ràpida, i també es poden recuperar compres antigues i modificar-les", explica Manel Rodríguez, desenvolupador del web.

La plataforma presenta els mateixos productes de qualitat que es venen a les parades i són els mateixos paradistes els que preparen les comandes. També hi ha l'opció de personalitzar la comanda, ja que la plataforma permet als clients afegir notes personalitzades als paradistes en el moment de fer la comanda. Per completar la compra –que es pot pagar de manera segura amb targeta de crèdit o amb serveis com Bizum i Paypal–, el client pot escollir si recull la comanda al mercat o si prefereix rebre-la a domicili.

En aquest cas el lliurament es fa mitjançant l'empresa d'economia social Koiki, que s'encarrega de fer un repartiment amb vehicles sostenibles d'acord amb entitats socials del territori. Les franges establertes de repartiment són els dimecres i divendres de 13 a 15 h i de 17 a 19 h, i els dissabtes de 13 a 15 h. Aquestes franges es podran ampliar en funció del nombre de comandes que es facin. El repartiment es fa a Granollers i a una desena de municipis de l'entorn.

Per a l'alcalde, Josep Mayoral, "és important que els mercats vagin adaptant-se i assumint reptes, perquè així mostren el seu dinamisme". En aquest sentit, afegia, "és positiu barrejar la presencialitat amb el comerç online de proximitat". Dimarts, després de presentar el nou portal, les parades adherides van rebre un distintiu que les identifica com a punt de venda online.

Edicions locals