El Musik N Viu torna amb propostes durant dos caps de setmana

Els festival de música a l'aire lliure tindrà com a escenaris els parcs de Ponent i Torras Villà, i el Recinte Firal

Cultura

Lildami és una de les propostres del Musik N Viu
Lildami és una de les propostres del Musik N Viu | Roca Umbert

Sota el lema El retorn!, Granollers es prepara per viure la 16a edició del Festival Musik N Viu, el certamen de música en directe a l’aire lliure que inaugura l’estiu. El festival, que l'any passat es va haver de suspendre i que enguany se celebrarà els caps de setmana del 25, 26, 27 i 29 de juny i 1, 2 i 3 de juliol, presenta algunes novetats a causa de la Covid-19.

La programació musical s’ha vist ampliada a 7 dies i es faran concerts en tres espais de la ciutat: el Parc de Ponent, el Parc Torras Villà i el Recinte Firal. Caldrà fer reserva prèvia de les entrades gratuïtes, restar assegut als seients assignats i mantenir la distància entre els diferents grups bombolla.

El Musik N Viu està coorganitzat per l’Ajuntament, a través del Servei de Joventut, i quatre entitats de la ciutat: Jovent Ignorat, Diables de Granollers, One Drop i l’entitat Konghost Music Label.

El 25 de juny, l’endemà de Sant Joan, serà el tret de sortida del festival al Parc de Ponent, amb l’entitat One Drop de Granollers. La música i la cultura reggae seran les protagonistes d'una vetllada que s'ha titulat One drop hits the town i que comptarà amb la música de Soundclash amb Ratafia Sound, Endèmic Roots i The Extraradians.

El 26 de juny el festival seguirà al Parc de Ponent. Serà el torn de Diables de Granollers que proposen combinar música i espectacle. L’humor està assegurat amb Gags ontrix de la companyia PuntMoc, que precedirà la veu de la cantautora Sílvia Tomàs, acompanyada del pianista Guillem Boada i el guitarrista Mateo Martínez.

Els dies 27 i 29 de juny el Festival Musik N Viu es traslladarà al Parc Torras Villà. Serà novament el torn de les entitats One drop i Diables de Granollers, respectivament. El 27 de juny, Rebelmadiaq Sound System oferirà una experiència musical diferent que recupera l’esperit comunitari de la música negra i caribenya; el grup Hi Light, amb Ricky Gundelero i Jordi HiGrade, que des de l’any 2001 promocionen la cultura i la música reggae, i Fire Warriors, un col·lectiu d’Hostalets de Balenyà dedicat a la difusió del reggae, actiu des de finals de l’any 2003.

El 29 de juny, el registre torna a canviar amb els Diables de Granollers. Una tarda-vespre amb el documental The bass of woman i, posteriorment, un concert del pianista granollerí Roger Santaeugènia, en format quartet, que presentarà el seu projecte personal basat en l’experimentació i la fusió de la música jamaicana i el jazz.

Els dies 1, 2 i 3 de juliol, el Fetival Musik N Viu 2021 torna al seu lloc d’origen, al Recinte Firal de Granollers. Tres dies amb la música electrònica com a protagonista. All vinyl Day! és el nom de la festa de l'1 de juliol organitzada per Konghost, amb la presència de Dj Monkey, Dj Letung, Dosha i Babar. Música electrònica i cultura de club amb infinitat d’estils musicals ben diferenciats a través dels vinils.

El 2 de juliol serà la tarda-nit de l’entitat Jovent Ignorat, amb un estil més urbà i Lildami com a cap de cartell, que compartirà escenari amb The Tyets i el grup Saigon.

El 3 de juliol el festival tancarà amb la presència d’Àngel Molina i Ellian (Live!) com a caps de cartell, Kon Act (Live!), el jove granollerí Yüri i Nocturn. Un repertori variat d’electrònica per a tots els gustos.

Tota la programació i novetats del Festival es publicaran a Facebook i Twitter (@musiknviu), i Instagram (@musiknviu_granollers) amb l’etiqueta #MNV21. Les entrades es poden reservar a musiknviu.cat.

Edicions locals