La Mútua comprarà un edifici al centre per fer-hi apartaments per a persones grans

L'entitat invertirà 5,1 milions en la compra i rehabilitació de l'antic Montepío de Conductores per impulsar un projecte pioner d'assistència a la gent gran

Societat

L'antiga seu de Montepío de Conductores, al carrer Mare de Déu de Núria
L'antiga seu de Montepío de Conductores, al carrer Mare de Déu de Núria

Els socis de la Mútua de Granollers van validar dijous, per amplíssima majoria –124 vots a favor i 3 en contra–, la compra, a través de la societat patrimonial de l'entitat, de l'immoble situat al carrer Mare de Déu de Núria, 13, per destinar-lo a habitatges i serveis per a la gent gran. Concretament, l'objectiu és transformar l'antiga seu de Montepío de Conductores en una trentena d'apartaments per a persones grans i sòcies de la Mútua, que disposaran de serveis assistencials i d'espais compartits.

Serà un edifici tutelat, amb una trentena d'apartaments d'uns 40 metres quadrats amb cuina-menjador, habitació i lavabo, pensats i equipats perquè les persones grans puguin fer-hi vida autònoma i, alhora, sentir-se acompanyades al centre de la ciutat. Podran ocupar-los persones grans que siguin sòcies de l'entitat, de manera individual o per parelles.

Els apartaments disposaran de serveis compartits, com una consergeria –amb funcions de vigilància–, àmplies terrasses, atenció mèdica i infermeria, podologia, fisioteràpia, bugaderia, sala de lectura, audiovisual i un gran menjador, dels quals podran fer ús els residents. També es preveu que pugui haver-hi "altres serveis o bonificacions opcionals per millorar la qualitat de vida de les persones grans", explica el president de La Mútua, Jaume Bages.

Amb el vistiplau dels mutualistes arrenca el procés de compra de l'edifici –valorat en 2,1 milions d'euros–, que s'haurà de resoldre abans del 15 de desembre. Posteriorment s'elaborarà el projecte bàsic de reforma –valorada en 3 milions més–, que preveu ampliar l'edifici dels 1.500 metres quadrats actuals a 2.000. Un cop superats els tràmits per tirar-ho endavant, l'objectiu és que a finals de 2022 o principis de 2023 els apartaments ja puguin ser una realitat.

Un projecte pioner

"Durant la pandèmia s'han posat en evidència les mancances amb què viu la gent gran", diu Bages. "I a La Mútua, que sempre hem volgut ajudar la gent gran, hem decidit impulsar aquest projecte engrescador i pioner a Granollers i entre les mútues de caràcter assistencial". Per això, els apartaments de Mare de Déu de Núria són el projecte principal de La Mútua per als pròxims anys, que no preveu més inversions significatives per aquest exercici més enllà de les partides destinades al manteniment ordinari de les instal·lacions i els equipaments sanitaris. Així es va aprovar també en l'assemblea de dijous, que va aprovar el pressupost d'enguany, de 740.500 euros.

Creixement moderat

L'assemblea –enguany de manera virtual, amb els vots per escrit– també va aprovar la gestió de la junta directiva i els comptes de l'exercici 2020, que recullen un benefici net després d'impostos de 782.422 euros. Durant l'any també es van cobrar als socis 11.553.354 euros en primes; el patrimoni net de l'entitat es va situar en 16.615.000 euros, i el capital de solvència obligatori en 8.397.000 euros. El nombre d'assegurats també va créixer lleugerament en 69 persones, fins als 17.728 socis totals.

Pel que fa al Cemav –Centre de Medicina Avançada del Vallès–, "la seva activitat s'ha vist perjudicada l'últim any, amb menys proves diagnòstiques a causa de la Covid", diu Bages, però tot i això ha tingut resultats positius, amb un benefici net de 272.259 euros.

Edicions locals