El Consell dels Infants vol que els desplaçaments escolars es facin a peu

Els nois i noies també han analitzat 32 parcs per proposar millores i avançar cap a una 'ciutat jugable'

Societat

El Consell dels Infants va presentar les conclusions d'aquest curs a la Sala Tarafa
El Consell dels Infants va presentar les conclusions d'aquest curs a la Sala Tarafa | Ajuntament de Granollers

Àgata Lasheras

El Consell dels Infants va fer dimecres l'habitual audiència pública amb l'alcalde per traslladar-li les conclusions del treball d'aquest curs. Excepcionalment, l'acte es traslladava de la sala de plens de l'Ajuntament a la Sala Tarafa, que permetia més distàncies per complir el protocol Covid.

De fet, la pandèmia no només ha afectat el desenvolupament d'aquesta última sessió, sinó que també ha fet que els infants hagin hagut de treballar en moltes ocasions de manera virtual.

Precisament, l'alcalde, Josep Mayoral, va voler remarcar l'excepcionalitat d'aquest curs i agrair tot l'esforç dels infants i professors malgrat aquesta situació. A més, va manifestar la importància de la "mirada dels nens" i la necessitat que aquesta es tingui en compte, unes paraules que reafirmava el regidor d'Educació, Francesc Arolas, qui posava l'èmfasi en la feina realitzada enguany per part del Consell dels Infants.

Seguidament, els infants van mostrar els eixos sobre els quals han basat la seva recerca aquest curs. Els nens i nenes, asseguts mantenint la distància de seguretat i acompanyats d'un sol familiar, van explicar com han estat les sessions del Consell i els resultats extrets. Una de les principals propostes que han ofert ha estat la d'entorns escolars segurs i saludables a la ciutat. En aquesta, els infants han destacat la importància de moure's a peu i no fer ús del cotxe quan ens traslladem la ciutat. "El més normal és que tothom vagi a peu per la ciutat. No cal premiar a ningú! El premi és la salut", assegurava Arnau Salguero, representant de l'Escola Lledoner.

Un dels altres eixos que han volgut destacar ha sigut la seva tasca dins l'anomenat projecte Granollers, cap a una ciutat jugable. En aquest marc han analitzat 32 parcs i espais de joc, i n'han valorat els punts positius i aspectes a millorar. Per fer-ho, juntament amb professionals cartògrafs, han desenvolupat una pàgina amb mapes interactius que ser publicada al web de l’Ajuntament. En aquesta, l'usuari podrà visualitzar els diversos espais analitzats, on estan localitzats i quins són aquests pros i contres de cada espai. A més, també hi han afegit infografies per veure quins espais estan més ben valorats a la ciutat i per mostrar esquemàticament les conclusions a les quals han arribat.

Un cop finalitzada la presentació per part dels infants, l'alcalde va mostrar la voluntat d'aplicar alguns dels aspectes comentats, així com d'ampliar els carrers per a vianants per poder promoure el desplaçament a peu.

Edicions locals