L'alumnat del Bellera 'completarà' el retaule gòtic de Sant Esteve

L'Institut i el Museu de Granollers col·laboren en un projecte que vol treballar els sentiments arran de la Covid amb les arts visuals

Cultura, Societat

L'alumnat del Bellera 'completarà' el retaule gòtic de Sant Esteve
L'alumnat del Bellera 'completarà' el retaule gòtic de Sant Esteve

Com eren les tres taules que manquen del retaule gòtic de Sant Esteve? Aquesta és la pregunta que s'ha fet l'alumnat de l'Institut Celestí Bellera que participa en el projecte Erasmus+ KA227 Covid Avant-garde –que pretén reflexionar sobre els fets històrics i els motius al voltant dels quals es van desencadenar les avantguardes artístiques–.

Així, en el marc d'aquest projecte també s'està fent una comparació entre el període pandèmic i de la Primera Guerra Mundial i com canalitzar les pors i angoixes a través de la pràctica artística.

Durant 24 mesos, el Bellera treballa amb dos centres de Portugal i Itàlia per desenvolupar treballs artístics vinculats a l'actualitat.

Així, una de les parts del projecte KA227 s'està desenvolupant amb un conveni de col·laboració amb el Museu de Granollers i la participació del pintor granollerí Bernat Barris, que treballa amb l'alumnat el binomi por i arts visuals. En aquest marc, l'alumnat del Bellera farà una proposta de les tres taules que falten del retaule, un treballa que es podrà veure en una exposició a finals de setembre de 2021.

Edicions locals