El Fòrum de les Adolescències fa propostes culturals i mediambientals

Els representants que formen part del consell de joves, d’entre 12 i 16 anys, han exposat el treball d’aquest curs en l’audiència amb l’alcalde

Societat

El Fòrum de les Adolescències fa propostes culturals i mediambientals
El Fòrum de les Adolescències fa propostes culturals i mediambientals

Àgata Lasheras

El Fòrum de les Adolescències, L'Arrel, feia dimecres l'audiència amb l'alcalde a la Sala Tarafa de Granollers, on la vintena de joves representants d'instituts i entitats de la ciutat van presentar a Josep Mayoral els resultats extrets al llarg de les diverses sessions que han realitzat aquest curs, tant de manera telemàtica com presencial.

Mayoral va subratllar el paper fonamental de L'Arrel i la necessitat que el jovent es tingui en compte en les decisions polítiques. El regidor d'Educació, Francesc Arolas, reafirmava les seves paraules i afegia que "els joves no sou el futur de Granollers, sou el present".

Els adolescents van exposar la feina realitzada durant el curs, que ha tingut com a principals eixos l'emergència climàtica i la importància de promoure la cultura entre els joves. Per fer-ho, els membres de L'Arrel han assistit a diverses activitats com Un árbol por europa i la xerrada sobre ecofeminisme que va fer Yayo Herrero, entre d'altres.

Model a exportar

L'Arrel, que ja compta amb 3 anys de recorregut, va trobar-se amb el Consell d'Adolescents de Manlleu en una de les sessions telemàtiques durant el curs. En aquesta, els joves membres van poder exposar als manlleuencs, que volen crear una entitat similar a L'Arrel, com s'organitzen i treballen. D'aquesta manera, ambdós grups de joves van poder intercanviar idees i propostes per tal d’enriquir-se els uns amb els altres.

Un dels representants de L'Arrel, Roc Morella Gorchs, de l'Escola Pia, és alhora vicepresident del Consell Nacional dels Infants i dels Adolescents de Catalunya (CNIAC). Ell mateix, durant la presentació, va explicar als presents la funció d'aquest òrgan i els eixos que treballen.

Un cop finalitzada la presentació, Mayoral va indicar als joves les propostes de l'Ajuntament per reduir l'impacte negatiu en el medi ambient, mitjançant la implementació d'autobusos públics híbrids o promovent els desplaçaments a peu dins la ciutat, així com altres accions. Per acabar, l'alcalde va valorar l'esforç dels representants per fomentar la cohesió, inclusió i la cultura entre el jovent, aspectes que, segons va afirmar, són vitals per una ciutadania més igualitària.

Edicions locals