Granollers farà Festa Major de Blancs i Blaus 'adaptada'

Les colles anuncien actes conjunts amb aforament limitat i la recuperació dels 9 dies de gresca a finals d'agost

Cultura

Maria Villegas, Xavi Raich, Jenni Moreno i Josep Mayoral, a Roca Umbert
Maria Villegas, Xavi Raich, Jenni Moreno i Josep Mayoral, a Roca Umbert

La Comissió de Festa Major de Blancs i Blaus ha confirmat que enguany Granollers recuperarà la gresca de 9 dies a finals d'agost, del 21 al 29. Això sí, "farem una festa adaptada", deia la regidora de Cultura, Maria Villegas, qui apuntava que, de moment, s'ha previst el 70% d'aforament dels espais i unes distàncies determinades, però que caldrà anar seguint l'evolució de la pandèmia i les normatives dictades pel Procicat per veure com s'acabaran concretant les restriccions.

Villegas ha explicat que des d'inicis d'any es van començar trobades i es va emplaçar a totes les parts a "definir un marc de mínims amb diferents escenaris possibles per veure si havíem de fer una festa virtual, presencial o mixta".

Finalment, es recuperarà la presencialitat, tot i que s'han buscat cinc escenaris principals per als actes, amplis i que permetin el control d'aforament. La cap de colla de Blaus, Jenni Moreno, els llistava: el Parc de Ponent, la plaça Barangé, el parc Torras Villà, Roca Umbert i el Parc Firal, com l'espai amb més capacitat d'aforament. Per això, per a tots els actes caldrà reservar entrada prèvia i es podrà fer a partir del 22 de juliol –el dia 16 està previst que es facin públics els detalls de la programació–.

Blancs i Blaus faran una programació musical conjunta "per a cada dia de la festa major, combinada amb la que aportarà l'Ajuntament i per a tots els gustos", detallava el cap de colla de Blancs, Xavi Raich.

Tot i que no hi haurà la juguesca de Blancs i Blaus amb les tradicionals proves, sí que "hi haurà picaresca i pique", de manera que es farà el repte de les colles i el pregó que excepcionalment serà conjunt. A més, en comptes de veredicte es farà un discurs de tancament de la festa 2021. A més, les colles tornaran a produir actes.

Moreno també ha explicat que, tot i que no hi haurà la botiga física de festa major, sí que n'hi haurà una de virtual, a través de la qual es podrà encarregar el marxandatge que es vulgui i que es podrà recollir del 18 al 28 d'agost a la Sala Tarafa.

L'alcalde, Josep Mayoral, ha alertat que caldrà estar atents a l'evolució de la pandèmia, tant en negatiu com en positiu perquè "el marc per celebrar la festa pot avançar. Espero que les dades permetin evolucionar en positiu", deia. De fet, Villegas detallava que, per exemple, amb les restriccions actuals la Porxada té un aforament de poc més d'un centenar de persones i el parc de Ponent, de menys de 500 persones, però que la situació pot anar canviant. Sigui com sigui, "mirarem de fer la festa major, el més normal possible", deia la regidora.

Edicions locals