La recuperació de l'activitat redueix l'atur un 5,5% al juny

Granollers redueix l'atur en 292 persones i les Franqueses en 59 respecte a finals de maig

Economia

La recuperació de l'activitat redueix l'atur un 5,5% al juny
La recuperació de l'activitat redueix l'atur un 5,5% al juny

L’atur s'ha reduït al Vallès Oriental durant el mes de juny en 1.404 persones, un dels descensos més pronunciats en un mes dels darrers anys. Amb aquesta forta caiguda s'accelera la tendència iniciada els darrers mesos, segons les dades de l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental.

Actualment, el nombre de persones apuntades a les Oficines de Treball a la comarca és de 24.130, un 5,5% menys que les registrades a finals de maig. Respecte a fa un any, l'atur ha disminuït en 2.565 persones, un descens de gairebé el 10%. La taxa d'atur se situa ara en el 12,2%.

Amb tot, les dades de l'atur no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), ja que la seva situació no es considera com a atur registrat.

Per municipis, Granollers tenia registrades a final de juny 4.042 persones en situació d'atur, que són 292 menys que el mes anterior (-6,7%). Respecte a fa un any, el descens és de 389 persones (-8,78%). Aquest descens situa la taxa d'atur de Granollers en el 13%.

A les Franqueses, el nombre de persones sense ocupació és de 1.234, que són 59 menys que el mes anterior (-4,6%). Respecte al mateix mes de l'any anterior, aleshores en plena pandèmia, el descens és de 87 persones (-6,6%). Actualment, la taxa d'atur al municipi és del 13,1%.

 

Edicions locals