Els ingressats a l'Hospital per Covid-19 s'han duplicat en 10 dies

L'alcalde Mayoral alerta que el risc de rebrot s'ha multiplicat per 10 en una setmana a Granollers

Societat

En una setmana, el risc de rebrot a Granollers s'ha multiplicat per 10 i ha passat de 82 a 973 punts d'aquest dilluns. "Mai havíem tingut un increment així en tan poc temps", alertava avui l'alcalde, Josep Mayoral, qui demanava novament prudència. "Comencem el juliol igual que l'any passat. De nou, hem anat massa de pressa i això no s'ha acabat", afegia.

Segons dades del Consistori, aquest dilluns hi havia 18 persones ingressades a l'Hospital de Granollers que havien donat positiu en una PCR, una xifra que duplica les que hi havia fa 8 dies, i que en suma 8 a les que el centre tenia dimecres passat, quan va actualitzar les dades. De fet, s'ha passat també de 5 a 9 ingressats per Covid-19 a l'UCI en 5 dies.

"La vacuna minva l'efecte, però no l'elimina. Cal actuar amb responsabilitat i m'adreço a la gent jove: el virus segueix viu i ningú sap què vol dir per a cada franja d'edat haver passat la Covid", alertava i posava sobre la taula la mitjana d'edat dels positius: 27,9 anys.

Pel que fa als casals d'estiu a la ciutat, Mayoral assegurava que funcionen bé i que "només" hi ha dos grups confinats, tot i que també indicava que divendres es va haver de substituir un dels grups que havien de tocar al Musik N Viu per un positiu. De moment, l'Ajuntament no es planteja anul·lar cap programació prevista i Mayoral assegura que es "garanteix que les nostres activitats es fan de la manera que pertoca".

Pel que fa a la resta de dades epidemiològiques, també han empitjorat molt en la darrera setmana, en que la velocitat de contagi (Rt) s'ha multiplicat per 3 i és ara de 3,35, i la taxa de positius és del 13,34%, quatre vegades més que fa una setmana. Pel que fa a la incidència a 14 dies, s'ha passat de 63 a 288 casos per cada 100.000 habitants.

Edicions locals