Pol Andiñach presenta el llibre 'Tothom pot ser antifa'

L'acte, organitzat per la CNT, tindrà lloc dimecres al restaurant llibreria Anònims

Societat, Política

Pol Andiñach presenta el llibre 'Tothom pot ser antifa'
Pol Andiñach presenta el llibre 'Tothom pot ser antifa' | Tigre de Paper

Dimecres, el sindicat CNT ha organitzat la presentació a Granollers del llibre Tothom pot ser antifa (Tigre de Paper), del periodista Pol Andiñach, qui posa la cara al col·lectiu youtuber de divulgació política i cultural conegut amb el sobrenom de Cuellilargo. L'acte tindrà lloc a les 19 h al restaurant llibreria Anònims.

El llibre parteix de constatar com tornen idees i comportaments que s’assemblen molt als dels feixismes clàssics. Discursos que es basen en l’odi a les minories i a col·lectius oprimits, i que defensen l’hegemonia privilegiada de sempre. "Davant d’això, no posicionar-se és deixar que continuïn avançant", diu l'autor.

Tothom pot ser antifa insta a declarar-se categòricament antifeixista, "un moviment que moltes vegades ha estat desprestigiat i reduït a marginal, radical i violent, però que, en realitat, pretén fer d’aquest món un lloc millor". Aquest llibre tracta de donar exemples i maneres de lluitar contra el feixisme que no impliquen la confrontació física, contra actuacions que, tot i no ser violentes, són rotundament i innegablement feixistes.

Edicions locals